fredag 28 augusti 2009

Ska jobba trots sjukdom

Tuija Saari är för sjuk för att arbeta men Försäkringskassan tycker att hon ska jobba halvtid.
Läs hela artikeln om beslut bortom all förnuft

24 kommentarer:

 1. "Tala är silver, lyssna är guld."
  Men det fattar inte regeringen och f-kassan.
  För ett par år sen tyckte f-kassan att vi kan ligga och arbeta, nu tycker dom snart att vi kan ligga i graven och arbeta.

  SvaraRadera
 2. Regeringen verkar inte bara vara döv utan också blind.
  Snart 100 000 underskrifter i protest mot sjukskrivningsreglerna kan inte ha fel.

  SvaraRadera
 3. Alla kan och skall arbeta heltid, ingen hjälp ges överhuvudtaget! Fk friskförklarar trots expertis och läkarintyg och af och soc. verkställer avrättningen= dvs arbeta tills du faller ihop! Arbeith mach frei!
  Den enskilde har ingen möjlighet, så tillvida man inte är rik, för någon allmän rättshjälp det är sveriges riksdag helt överens om att sjuka och soc.fall inte skall ha! Den som sätter sin tilltro och hoppas på nästa val är inte bara dum utan har missat totalt att samtliga partier från höger till vänster står bakom utförsäkringskedjan och arbetslinjen!

  Vi får väl se vad som händer med mig själv, att tvingas arbeta tills jag stupar är överhuvudtaget inget alternativ! Då blir det hungerstrek och andra aktioner!
  Man får ju välja om man skall drivas som ett får tyst lydigt till slaktbänken lr dö skrikande!


  MvhME/Mats

  SvaraRadera
 4. Just, ja soc.bidrag får du inte heller för då skall du stå till arbetsmarknadens förfogande som frisk (oavset om du är frisk lr sjuk men friskförklarad)

  Dagens politiker och de flesta tjänstemän har helt och hållet diskvalificerat sig från att kalla sig människa, det krävs åtminstone ett uns humanism om man skall kalla sig human being!

  Själv tänker jag AGERA, så länge jag lever! Men tyvärr så lever vi ju i sverige, landet där folk hellre tar sitt eget liv än tar kamp för vare sig sitt eget och än mindre andras liv! Jag vill bara spy när jag tänker på't!

  SvaraRadera
 5. Har berättat vad som händer här för tyska släktingar. De säger att de inte skulle tro ett enda ord om inte "jag" hade berättat det.

  Håller med dig Mats. Det krävs aktioner som media inte kan sopa under mattan men... som du säger!

  SvaraRadera
 6. Det ska väl vara en manifestation den 16/9 då en namnlista överlämnas? Se till att det blir en så bred uppslutning som möjligt, så att det inte bara är en massa namn och ip-nummer som överlämnas. Man måste visa att det är människor bakom varje utförsäkrad. Se till att det blir massmedial uppmärksamhet, både svenska medier och kanske internationell medial uppmärksamhet. Håll ilskan kokande nu och släpp inte strup-greppet nu om utrensarna.

  SvaraRadera
 7. Intressant läsning om Tyskland
  http://de.wikipedia.org/wiki/Ruhestand

  SvaraRadera
 8. Jag hoppas att det finns en bred uppslutning den 16. september. Å andra sidan bor de sjuka oftast långt ifrån Stockholm och många har varken de ekonomiska medel eller den fysiska förmågan att delta.
  De friska verkar tro att sjukdom är nånting för andra eller att sjukdom inte finns. Regeringen verkar vara övertygad om att så är fallet.
  Kan bara hoppas att vi får stöd av media som mycket väl vet om manifestationen.

  SvaraRadera
 9. Utrensningskedjan på andra språk; varsågod
  http://www.forsakringskassan.se/sprak/eng

  SvaraRadera
 10. Länken till "Ruhestand" war intressant ;)

  SvaraRadera
 11. Kanske demonstrera utanför Sagerska palatset lr var nu Painfeldt bor nånstans. Låta manifestationen sluta lr starta där?

  SvaraRadera
 12. "många har varken de ekonomiska medel eller den fysiska förmågan att delta"

  Det är därför som de som bor i eller i närheten av Sthlm måste försöka få med sig släktingar och vänner också. Dominoeffekten du vet .....

  Och irriterar det Painfeldt tillräckligt så kan det bli ketchup-effekt av det också.

  Till att börja med, kräv en tillfällig ändring så att tf. sjukersättning kan godkännas under hela lågkonjunkturen, precis som dom tvingats sänka kraven för återinträde i a-kassan. Säg tex rätt till tf. sjukersättning i ytterligare 2-3 år.

  SvaraRadera
 13. Utrensningskedjan på andra språk! Tack! Perfekt!

  SvaraRadera
 14. För rätt till permanent sjukersättning krävs att all rehab bedöms som utsiktlös samt kommer omprövning göras med högst tre års mellanrum. Något man bör förtydliga för vänner mfl som man visar dokumenten för. Tex kan man länka till lagen om allmän försäkring kap 7 § 1 och sedan be dom får texten översatt hyfsat bra med hjälp av Google Translation Tool!

  SvaraRadera
 15. Kanske Jenny Fjell har kvar den långa sändlistan som användes i mars/april förra året, som går till flertalet stora nyhetsredaktioner i Sverige, samt en hel del politiker i riksdan. Kanske kunde den kompletteras med större utländska medier tillsammans med en beskrivning på engelska/tyska/franska av hur Sverige behandlar sjuka och svaga.

  SvaraRadera
 16. Kommentar av en medlem i Sociala Medborgargardet:

  Gott att höra att sanningen börjar leta sig ut i omvärlden.
  Kanske... om fler gav sig ut på internationella bloggar och gjorde lite kommentarer om vad som verkligen händer här i Svedala så skulle vi nog nå ut till ytterligare fler. Det är inte helt svårt att få till infallsvinklar och paralleller till de blogginlägg som skrivs internationellt, det pågår just nu en social utslagning i västvärlden utan motstycke i modern tid.

  Allt fler och fler har börjat se igenom vad som är på gång att hända i stort.

  Och allt fler och fler har fått erfara den råa verklighet, de ramar och de obarmhärtiga villkor globaliseringen tvingar fram. Lobbas det för nedmonterad sjukförsäkring etc, profit in absurdum och privata vinstintressen så händer det förstås grejor. Liksom att det blir brutala konsekvenser av att ha självutnämnda eliter, icke folkligt valda härskare, så som EU strukturen påbjuder som sätter sig över folket och folkets väl och ve.

  Kanske kan det oxå löna sig att lägga upp återkommande inslag på engelska på You tube? Och tipsa andra där om att göra inslag och på så sätt föra ordet vidare.
  Bara några små tankar.

  SvaraRadera
 17. "Länken till "Ruhestand" war intressant ;)"
  Hittade ingen liknande länk om Vorruhestand, men om Krankengeld m fl ersättningar:
  http://de.wikipedia.org/wiki/Krankengeld

  SvaraRadera
 18. Tack, nu har jag hittat det.
  Erwerbsminderungsrente (sjukersättning)!
  http://de.wikipedia.org/wiki/Erwerbsminderungsrente

  SvaraRadera
 19. Just det, så var det.

  SvaraRadera
 20. Det behövs mer handfasta och framför allt många aktioner än att lämna över namnlistor som kommer att arkiveras olästa! (Typ Gandhi lr Greepeace). Själv har jag inte ens råd att åka ner till den 16:e sep och har inte hört nåt om några intresserade heller på ett tag!
  Den 26:e augusti fanns inte ens ett enda ljus vid Fk i Gävle lr Sandviken innan jag (bussåkandes) var där och affischerade och tände på,tände ljus alltså inte affischerna :) ! Men när inte ens en sån simpel enkel sak har spridit sig mer så blir man än mer pessimist!
  Men det kommer andra aktioner så småningom ... men det är trögt!


  MvhME/Mats

  SvaraRadera
 21. Margareta Tiger kanske borde skriva på namninsamlingssidan och uppmana så många som möjligt att komma så att namnunderskrifterna inte bara blir namn och ort, då bleknar listan snart bort.

  SvaraRadera
 22. Ja, jag håller med att det behövs synliga, större aktioner som inte går att ignorera.

  och...

  RESURS försöker verkligen att uppmana även friska att delta i manifestationen på mynttorget när listan ska överlämnas. Alla hoppas att många kommer att ansluta sig.

  Margareta Tiger har dessutom en länk till protestera.nu med lite mera information om den 16. september och en länksida där till olika nätverk och organisationer.
  Jag hoppas att folk kommer att kika in där också.

  SvaraRadera
 23. Vi lever i ett stressat samhälle, många blir utbrända osv osv. En hel del tror jag som skriver på har ingen tid att surfa runt och läsa på alla sidor. Så därför borde en uppmaning står direkt på samma sida som själva namninsamlingen: http://www.namnlista.se/234

  För det är bråttom nu, mycket mycket bråttom. Tänk om en 10 000 dyker upp vid själva överlämnandet? Och sen fler aktioner, ja, massdemonstrationer utanför Rosenbad, Sagerska palatset etc. Kanske kombinerat med mass-hungerstrejker. Nu får det liksom bara vara nog med att trampa sönder sjuka. Jag har själv ingen möjlighet att komma den 16/9 då jag inte får ledigt den veckan. Inte ens bara 16/9. Och det retar mig.

  SvaraRadera
 24. Stoppa (hets)jakten på sjuka!
  Varför inte
  Stoppa förföljelsen av sjuka!

  SvaraRadera