onsdag 19 augusti 2009

En lång historia

Ja, den tar mig tillbaka till -80talet, det var då allt började! Jag födde mina änglar då, ansåg mig vara en stark tjej som var energisk och jobbade hårt, alltid varit en som huggit i, varit pappas tös och jag är mer en pojkflicka! Det började med foglossningar och sen en födsel till, det är 1 år och 9 månader mellan mina änglar! Under denna tid hade jag inte ett fast jobb, jag jobbade på olika ställen! Tillslut fick jag en fast tjänst vid kommunen, som jag älskade!

Jobbet var ganska tungt, och jag började märka att jag blev så slut, kom hem med värk och mådde inte så bra! Det brände och värkte i hela kroppen! En dag tog det bara stop, jag kom inte upp för trapporna, jag blev stående och ropade på min arbetskollega! Detta var nu början till helvetet som är just nu! Det var sjukskrivningar och sjukgymnastik, även andra åtgärder, hamnade till slut på en utredning i Tranås!(ett sjukt ställe då) går inte in på det här, blir för långt och det var ett trauma som jag inte vill NÅGON ska behöva gå igenom!(vet att handläggare själva blev illa behandlade där) En liten tröst och bra för först trodde inte FK på historien jag lade fram.

Under flera år efter allt detta så har jag kämpat för att orka och klara av jobb, det slutade med att jag fick säga upp mig, kommunen betalade för en kurs så jag kom in på 3 årig NB linje, som jag klarade av på 2½ år, med en massa fajter med lärare m.m. De var inte vana att ha vuxna/sjuka på ett gymnasium, linjevalet var inte det bästa, med tanke på min kropp, men jag tycker om att jobba med kroppen och är en handy kvinna! Efter utbildning så kunde jag inte ta jobb inom området(för tungt) och det var dåligt med jobb överhuvudtaget inom de områden jag kan! Jag fick en praktikplats på ett litet kontor, som inte resulterade i ett jobb! Nu var jag ganska nere, vad ska man göra då? Hur ska jag kunna jobba? Tankar for och jag beslutade mig för att flytta, jag flyttade då till Danmark!

Jag fick olika jobb som jag utförde med huvudet högt, och jag fick till sist ett jobb på en sängfabrik, som slutade med att jag också fick ryggproblem, jag drack pilsner på kvällen jag kom hem, för att döva och bli trött, somnade klockan 18 på kvällar! Det höll inte, inget kunde ta död på värken i kroppen! Jag ville ju klara av att vara anställd i 1 år så jag fick facket igen, det hade nämligen kommunal fipplat bort i Sverige, över 20 års medlemskap bortblåst! Jag kom hem igen!

Sjukskriven och så skulle man börja om i allt, i Danmark var jag ju redan under deras vård!Men det var bara börja om, jag led för min situation, jag satt ner på golvet för att få disken i maskinen! Mådde allmänt dåligt för hur min kropp INTE fungerade!

Det slutade med att jag fräste ifrån till FK, bad dem sluta jaga mig, låt mig få ro i allt!De gav mig det och de förstod hur skit allt var! Under denna tid så var det rehabiliteringar hit och dit, vissa bra andra sämre! Under denna tid har sjukreglerna ändrats, och jag kan acceptera att de sänkte sjukersättningen till 65/64 %, men inte grundtanken i det, som är att du ska PRESSAS ut!

Jag har gjort andra saker under sjuktiden, med sjukkassan i ryggen, och det har varit bra!Men jag klarar inte av det, jag har idag insett att min kropp är som en elefant som försöker få på sig trikåer för en myra! Jag accepterar att jag aldrig blir bra, jag har trott att jag skulle bli bättre, hitta lösning på sakerna! Men så är inte fallet!

Men så kom Alliansen, de drog fram socialdemokraternas utredning och utförde den utan att ens fundera, för nu ska det RESNAS och visa folket vilket bra jobb vi gör! Man fick även läkare att skriva rekommendationer för hur länge man får vara sjuk! Dessa har även försäkringskassans handläggare på sitt skrivbord! Man genomförde då ytterligare en utredning PILA! Där Läkare, Psykolog, Sjukgymnast, Arbetsterapeut osv. ingick! En tjock lunta blev det, där man konstaterade att jag har blivit sämre!

Men om man då ska läsa rekommendationerna som går att läsa på socialstyrelsen!http://www.socialstyrelsen.se/NR/rdonlyres/0A0B171E-EB06-461A-B671-F0EC4413BB52/0/sjukskrivning.htm.
Så står det att man kan få en att jobba om man får hjälp tidigt!

Jo men nu är det så att jag inte har blivit hjälpt och blivit bättre med tiden, snarare omvänt!
Plus allt annat då som inte tillhör just min diagnos! Så handläggaren sitter nu med mitt framtida liv i sin hand. De ber om en massa koder och tillägg, trots att de har ALLT där innan! Allt detta kostar stora pengar! Och värst av allt är den ångest och vånda man har! Att sedan höra & läsa allt negativt om folket som är sjuka och utsatta i samhället, många fula ord används! Det fulaste av dem, är nog UTANFÖRSKAP… det som Alliansen skulle ta bort! Bara det att de får fler i det idag!
Idag vet jag inte hur det ser ut för nästa månad! Om det ska bli socialen eller inte, och jag har förberett mig, tagit reda på hur det kommer bli!
Moment 22…jag ska till AF med sjukintyget i handen, utan A-kassa och utan sjukförsäkring!Vilket jobb får jag där?
Jag vet varken ut eller in i allt, men en sak vet jag!

Att alliansen inte tar hansyn till hur det fungerar just nu i systemet, sjukvård osv.
De vet hur reglerna blir för den som blir sjuk idag, inte för de som redan var sjuka innan de nya reglerna kom!
Människor lever i stor ångest idag, några har inte orkat leva vidare!
Och jag anser att 1 ända liv som släckt på grund av detta är SKANDAL! Finns så mycket mer att skriva om detta, men detta brev är långt nog! Tänk på att även du som inte är sjuk, kan hamna i detta! Man är fast i UTANFÖRSKAPET!
När du hamnar längst ner i vårt klassamhälle så är det svårt att komma upp igen!
Om jag varit frisk… Hade jag inte suttit här och skrivit dessa rader!

”Vakant”

4 kommentarer:

 1. Kommer just från läkaren/psykologen..samtal med de bägge!

  Ett väldigt bra samtal!

  Psykologen hade en del matnyttiga saker att komma med!

  POLITIKERNA ljuger om siffror och det gör FK tydligen också, för enbart i Örebro län kommer 33 tusen att UTFÖRSÄKRAS i januari!

  Det är näst intill stört omöjligt att få varaktig sjukersättning!

  De berättade att riksrevisionen har span på FK och kommer som värsta CIA agenterna och kollar upp handläggarnas beslut!

  För mig står det då ganska tydligt, det gjorde det också för psykologen....Att detta bara är UTRENSNING!

  iNGEN HÄNSYN ALLS TILL HUR INDIVID MÅR!

  Jag vet inte utslaget,kan hoppas på att de ger mig 6 månader mer...annars står jag illa till nästa månad!

  Kan bara konstatera att vi 3 idag var eniga om det mesta i detta sjuka sjuk system!

  Så vad de än skriver eller ylar om i press så är det lögner, eller ska man skriva försöker de dölja sanningen!!!

  Valet är fritt!

  Kramelikramisar!

  SvaraRadera
 2. Vakant,

  Socialstyrelsens metodstöd för sjukskrivning gäller vad jag vet bara nya sjukfall. Så det kan bli lite svårt för Fk att luta sig mot det till att börja med.

  /Mvh admin Processjuridik

  SvaraRadera
 3. FK ringde och berättade att de har inget att bedöma mig på!!!1

  11 år med diverse utredningar och diagnoser!

  Ny läkare som inte kan skriva vad han ska---2 rader är vad han skrivit....detta är sjukt...vart ska man vända sig..jag kan inget göra...fy fan

  SvaraRadera
 4. mailat läkaren och bett om sjukintyg som jag kan ta med till socialen!

  Även ifråga satt varför man inte tar med sådant som har med hela sjukdomsbilden i det nya intyget som jag ska bedömas efter,men tydligen så intresserar sig FK bara för det nya..allt annat som inte fungerar med kroppen är inte relevant!

  Men min läkare ska alltså skriva hela mitt liv, för att jag ska ha en chans att få 6 månader till...nu finns inget att bedöma och ge mig 6 månader på!

  Nu skiter jag i hela helvetet...vilol bara ha ett sjukintyg så jag kan gå till socialen!

  Ps

  Ni som endera dagen kommer bli utförsäkrade...se till att ta reda på vad som gäller, de kan säga att detta anade du och du ska spara på slantarna som är mer än vad NORMEN är....

  SvaraRadera