måndag 24 augusti 2009

Sjuk hela livet

Jag mobbades konstant i skolan och jag förstod inte varför. Nu närmar jag mig en förklaring med diagnosen Aspbergers syndrom, denna som jag antagligen får säkerställd hos en läkare som jag väntar att få komma till. Jag har varit på bedömningssamtal där sköterskan trodde att jag har detta, och jag är 35 år.

Jag har haft tidsbegränsad sjukersättning sedan år 2000 men FK har vägrat ge mig en varaktig sjukersättning, därför har jag tvingats göra nya ansökningar och träffa läkare som skrivit intyg. Senaste intyget lutade åt en varaktig ersättning men FK ville inte det, eftersom de nya reglerna säger att man måste genomgå arbetsrehabilitering först. Men min nuvarande kurator tycker att det inte behövs om jag har Aspbergers. Återstår vad FK tycker...

Jag anser att det är helt fel att FK ska ha sista ordet som inte träffat mig, inte heller har jag träffat försäkringsläkaren! Min läkare tycker jag behöver lugn och ro och en varaktig sjukersättning skulle ge mig detta. Jag tycker de nya reglerna misstror alla oss sjuka. Varför tas inte läkarens intyg på allvar? Varför skulle någon vilja vara sjuk frivilligt? Förstår inte hur de tänker!

"Sjuk hela livet"

4 kommentarer:

 1. Hejsan.

  Jag fick AS diagnos vid 22år (2001) efter hela tonåren varit psykiska smärtor. Jag var också mobbad i skolan. Jag har äntligen fått varaktig ersättning efter 4 tillfälliga beslut. Nu kan jag sova ut. Mitt största handikapp är utmattning och stresskänslighet som har resulterat i psykos och märkliga doftupplevelser och blackout (jag har aldrig tagit droger utanför de mediciner från psyket).

  SvaraRadera
 2. Hoppas det gick bra med diagnosen. Asperger heter det, för övrigt. Jag bara ryser av den där skumma felstavningen med b:et... ;-)

  Asperger!

  SvaraRadera
 3. De misstror nog inte att du är sjuk just nu. För att få beslut om sjukersättning för resten av livet måste de ju rimligtvis anse att man bevisligen är kroniskt sjuk. En Aspergerdiagnos ökar dramatiskt chanserna till ett varaktigt beslut - för att du ska kunna sova ut :)
  Lycka till med ekonomi och utredning!

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Jag fick min diagnos, Aspergers syndrom i augusti 2000, var 21år då, blev mobbad nio år i skolan.
  Jag blir utförsäkrad i augusti 2010,enligt borgarnas ändrade regler. Jag har sjukersättning från försäkringskassan.
  Mvh Linus

  SvaraRadera