lördag 27 februari 2010

Sjukskriven lika med parasit?

Jag är en av dom 54 000 människor som kommer att utförsäkras under 2010.
Jag har varit sjukskriven sedan 2003 p.g.a.utbrändhet/utmattningsdepression, posttraumatisk stress, värk i kroppen och ryggproblem.
Sedan 2004 har jag tidsbegränsad sjukersättning. 2008 skickade Försäkringskassan mej på ett s.k. PILA-projekt och där sa man att min arbetsförmåga var helt nedsatt.
Men fr.o.m. maj 2010 blir jag utförsäkrad.
Inte för att jag har blivit frisk utan för att mina ”dagar tagit slut”.

Sedan 2009 lever jag under en stark psykisk press p.g.a. en uppslitande skilsmässa och därpå följande vårdnadstvist med hot, trakasserier och upprepade poliskontakter.
Jag blev tvungen att fly med mitt barn till en annan kommun eftersom jag inte kunde få tillräcklig hjälp från polisen.

P.g.a. av tvisten och trakasserierna hamnade jag också i en ekonomisk kris med dubbla hyror, advokatkostnader m.m.
Jag har inte längre råd med de behandlingar från kiropraktor jag är beroende av.

Denna psykiska press har ju inte precis gjort mitt tillstånd bättre.
Jag har flera gånger tvingats uppsöka sjukhus akut och har gått hos psykolog regelbundet sedan hösten 2008 men har inte haft en regelbunden läkarkontakt sedan 2005 utan har fått gå till olika för att få läkarutlåtande.

P.g.a. flytten så miste jag min tidigare läkare och min nya läkare får jag inte kontakt med trots att jag lämnat flera meddelanden.
Så jag vet inte hur det ska gå.

Jag lever med ständig oro under denna starka psykiska press och har nu också fått panikångest och dödsångest.
Värken i kroppen och ryggproblemen har blivit värre.

Jag gråter mycket.
Det är ingen som hör och förstår hur jag har det.
Jag känner mig som världens största brottsling fast jag är oskyldig.

Det enda jag önskar är att överleva för mitt barns skull och att jag kunde få min kraft och hälsa tillbaka.

Jag har sagt till alla som jag har träffat under min sjukskrivning att jag är ingen parasit!
Jag har haft flera jobb samtidigt innan jag blev sjukskriven och jag skulle göra vad som helst för att ta bort stämpeln "SJUKSKRIVEN".

Tänk om jag bara kunde försvinna från alla problem och bara vila och sova en vecka i lugn och ro utan ångest och oro.

Vad ska hända med mej och mitt barn nu när mina ”dagar tagit slut”?
Ska jag våga gå till Arbetsförmedlingen igen för att få bekräftat återigen att jag inte har någon arbetsförmåga och skämmas flera år till och må ännu sämre?

"Kvinna, 43år"

22 kommentarer:

 1. GE INTE UPP!BARNEN ÄR VÅR LIVLINA I DETTA HELVETE SOM REGERINGEN SKAPAT.... DU ÄR INTE ENSAM.STORA KRAMAR

  SvaraRadera
 2. Du är inte ensam..ge inte upp. Stor kram

  SvaraRadera
 3. Fan asså inte klokt vad massa simulanter de finns här i landet. E de inte fibbe så e de add,adhd, bi polära ”sjukdomar”,deppresioner, och Gud vet vad? Fan bara bra att Regeringen sätter fart i arslet på dom sjuka simulanterna. Bara deras skådespelartalanger visar ju på enorma arbetsförmågor. Parasiter? Ja!!!!!!!!!!!!!! Defenetivt. Och RESURS då? Fullt översvämmat med lata gnäll spikar med bästa skådespelar talanger som bara ägnar dagarna i enda att klaga på FK, regering, Husmark etc etc etc. Politiskt obundet? Ha! Vilket bullshittande!!!!!!!!!!! Vänsterpack som försvarar lata parasiter och simelanter!!!!!!! Har inte röstat senaste valet, nu blir det Alliansen som får min röst i valet. (S)oporna ska inte få köra landets ekonomi i bottnen igen och förtids pensionera 140 !!!!!!!!!!!!!!!!!! om dagen mot sin vilja !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bara upp med en spark i röven på er alla lata bidrags beroende simulanter som bara spelar sjuka, hittar på en massa konstiga sjukdomar, skriver ihop diagnoser på nätet som hon den där Alexandra t ex. Fy fan, att det finns såna slödder som RESURS som försvarar bidrags fusk, bedrägerier och försöker föra folk bakom ljuset. Tack gode Gud att dom bara är ett par 1000 medlemmar, och att medierna tystar ner dessa lata utsugare av våra skatte pengar.

  SvaraRadera
 4. Anonym, du som skrev den 15 Mars kl. 11.43!

  Om du är en representant av Alliansens väljare ser det riktigt illa ut för Sverige.

  På bokrean fanns riktigt fina ordböcker. Du kanske skulle överväga att köpa en av dem?!

  SvaraRadera
 5. Du, Anonym med kritiken - Jag förstår anledningen till din "kritik", det gör säkert även "Kvinna 43" och det är nog därför hon till viss del har dåligt samvete (utan att förtjäna det) och mår ännu sämre. Jag har nästintill identiska problematiker som henne efter en olycka för 8 år sedan, sedan slutade försäkringar fungera, man skulle helst sluta jobba på jobbet, mobbing medmera - jag trodde aldrig i helvete att det kunde bli såhär genom ett trollslag. Men en gemensam nämnare hos oss alla är att vi tror att inte vi själva ska drabbas, innan vi gör det. Och då är det väl sent att börja "förstå" - så tänk efter lite och var open-minded i dömandena. Och du! på grund av just alla RIKTIGA simulanter så röstade jag in Moderaterna. Det behövs, men jag visste att det skulle kosta mig personligen. Men jag tänker på oss alla i det här landet, på framtiden och på barnen. Robert S

  SvaraRadera
 6. Ordböcker? Och du då, håll dig till bilderböckerna om du INTE FATTAR hur samhället fungerar. Regeringen är DEMOKRATISKT VALD, vill ni ändra på dett, har ni chansen i sep. Jag tror folk fattar mer och mer vilka usla skådespelare det finns ibland landets sjuka.

  Open minded ja, jag ser självförtroendet öka hos dom som omförsäkras, jobbar lixom dagligen med rehab av "utförsäkade"

  Inget gnäll där inte, det är bara inom eran trångsynta värld som gnället finns.

  SvaraRadera
 7. Det är lugnt Anonym
  Bloggen har läst och accepterat din åsikt.

  Ja, den sittande regeringen har blivit valt.

  Jag är säker på att alla som vill ändra på den nuvarande politiken kommer att rösta därefter.
  Tack och lov.

  SvaraRadera
 8. Så gjorde ja me 2006, tänkte att alla som vill ändra politiken skulle rösta rätt, och så blev det. Tack och lov! Nu satsar Alliansen på att fortsätta 4 år till. Jag tror och hoppas det blir så, fler sanningar om era "politiskt neutrala" nätverk kommer i dagen. Tack och lov!

  SvaraRadera
 9. Allt är inte svart eller vitt, det finns en myriad av gråskalor - jag kan inte begripa att intelligenta människor sitter och diskuterar som om allt vore bara höger eller vänster, rätt eller fel osv...

  Du, Anonym - skulle INTE vilja sitta i samma sits som en som är skadad på RIKTIGT och inte KAN göra något åt sin hopplösa situation. Då snackar vi inte pensionerade människor pga tennisarmbåge eller liknande, som jag personligen känner till - utan dom som behöver hjälpen på RIKTIGA grunder.
  Ska dom/vi drabbas för att regeringen vill åt "snyltarna"? eller lättingarna som slunkit igenom ett tidigare skit-system? Är det ett pris värt att betala det, ett gäng döda skadade för en handfull "snyltare"? - tänk efter lite nu.
  Och zooma sedan ut kraftigt och använd fågelperspektiv även på dig själv och din situation, för inte skulle iaf jag vilja hamna i klorna på dig med din nuvarande något enkelspåriga syn på saker och ting.

  Ibland önskar man mot bättre vetande att vissa, som du, kanske exempelvis skulle förolyckas för att se den häpna minen. Se när visshet om ingenting förbyts till desperat vishet grundad på erfarenhet. Det är ingen bädd av rosor vi snackar här ser du, inse det...

  Och det är en jävla massa människor som skadas i exempelvis (bara) trafiken, varje år - varje DAG!

  Robert S

  SvaraRadera
 10. Fattar egentligen varför du blandar in saker som jag ej skrivit. Har ALDRIG IFRÅGA SATT trafikskadade. Kanske dags för dej att lära dig läsa först innan du svarar på andras inlägg?

  SvaraRadera
 11. Appropå handfull "snyltare"?

  Var har du fantiserat ihop att det är en handfull (FEM ?????????) snyltare i hela landet? Inne på resurs sitter en hel del simulanter och ställer diagnosor på sig själva, letar efter "bra" läkare. Allt för att hellre få en livs lång försörjning på skatte pengar? Ta du och kör lite med ditt fågelperspektiv, flyg runt lite därinne och läs vad dom skriver i sina inlägg. Drabbade? NEJ, PARASITER är vad många av dom är. Har själv anmält ett par stycken av dom redan till FK för bidrags fusk, bla en som sitter och klämmer p sig för att leta fler diagnoser. Är dett sånt du försvarar, Robert S?

  Enkelspårig syn? DEFINITIVT INTE, jag är open minded, ser hellre lösningar och ser till den sjuknes förmåga än som du, ser hinder, sjukdom, problem över allt. Så ta du av dig dina röd färgade skydd lappar vännen. Och se vad en hel del av Resurserna gör för att själv skapa "hetsjakten" på sjuka.

  "Och det är en jävla massa människor som skadas i exempelvis (bara) trafiken, varje år - varje DAG!" säger inget om att dom som skadas inte kan klara någon typ av jobb alls. Eller?

  Det är f ö INTE SKADA lr SJUKDOM som ger rätten till sjukersättning. Det är ARBETSOFÖRMÅGA som avgör. Kan du inte ta in detta så kan jag inte hjälpa dig med, då har du andra problem med och inte bra trafikskada. Dom problemen får du söka hjälp med Robban.

  SvaraRadera
 12. Anonym:

  Vilka medicinska kunskaper har du som kan sitta och bedöma människors arbetsförmåga bara genom att läsa vad de skriver på nätet???

  Alldeles uppenbart är det ju i alla fall att du saknar kunskap om exempelvis fibromyalgi, depressioner och bipolär sjukdom (och många andra sjukdomar). I de senare fallen kan dödligheten jämföras med cancer.

  Vad du måste inse är att det finns sjukdomar som är mycket handikappande trots att man inte kan se det utanpå.

  Jag vet egentligen inte varför jag skriver det här för jag tror ju inte att du kommer att förstå ändå. Det är nog bara när du får egen erfarenhet av riktig sjukdom som ödmjukheten och respekten möjligen infinner sig. Jag skriver "möjligen" eftersom du sannolikt inte drabbas av alla sjukdomar och kan fortsätta kasta skit på de sjukdomar du lyckats undvika.

  SvaraRadera
 13. Mumlan:

  Jag jobbar med praktiska rehabiliteringar, fixar arbetspraktik och arbetsträning till långtids sjuka inom min kommun. Det behövs ingen medicinsk kunskap till det. Det behövs inte heller medicinsk kunskap att se vilka som ger sken av att va sjuka men som försöker få permanet förtids pension. För några veckor sen läste jag av en av Resurserna som fått NEJ PÅ ANSÖKAN OM PERMANENT FÖRSÖRJNING på skattepengar. Det var en av dom tre som jag anmälde till FK. Sköööönt att det visade sig att hon inte hade rätt till livslångt utanförskap. Så nu får HON HJÄLP att bli självförsörjande!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Du skriver: Alldeles uppenbart är det ju i alla fall att du saknar kunskap om exempelvis fibromyalgi, depressioner och bipolär sjukdom (och många andra sjukdomar). I de senare fallen kan dödligheten jämföras med cancer.

  Svar: alldeles uppenbart är det ju i alla fall att du saknar förmåga att läsa innan till det jag skrev. Jag har inte nämnt någon diagnos alls.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Du skrev: vad du måste inse är att det finns sjukdomar som är mycket handikappande trots att man inte kan se det utanpå.

  Svar: Diagnoser ställer läkaren inte pat. Undantag ska vi så klart göra för Resurs medlemar. Dom ska fritt få ställa diagnos och komma till en 'förstående' läkare så dom kan gå hemma och bli försörja. Men men men ack nej du, fler är på gång och SKA ANMÄLAS till FK. Rätt eller hur???????!!!!!!!!!!!!?????????????????

  Ang kasta skit; nej du har helt rätt, helt kalrt drabbas jag inte av påhittade symtom, sitter inte hemma i mitt hus och klämmer och känner på mig själv dagarna i enda i syftet att få livslång försörjning på skattemedel, i syftet att öka chansen att få varaktig pension. Den 'begåvningen' får du leta efter inne bland DOM LATA SIMELANTERNA DÄR inne på Resurs

  Ang. inte fatta; tror inte du fattar nån ting 'mumlan', utan att bara gnälla så klart.

  SvaraRadera
 14. Det är fullkomligt meningslöst att diskutera med en människa som "Anonym" som påstår en massa saker bl.a. att han/hon jobbar med sjuka. Säkert lögn.
  Att han/hon har anmält folk från Resurs, säkert lögn.

  Han/hon tror inte på arbetsoförmåga (är det nu rätt Anonym?)
  Jag tror inte på en Anonym som kan skriva och påstå vad som helst. Han/hon kan påstå vara Kung Louis och sedan då?

  Det är bortkastad energi som ni lägger på den typen av människa. Den energin kan användas till nåt bättre och dessutom får den här människan med varje kommentar en ny anledning att skriva nåt idiotiskt.

  Vem bryr sig om en människa med de här åsikterna?
  Fruktansvärd tanke att han/hon verkligen jobbar med rehabilitering.......... oj, oj, oj.

  SvaraRadera
 15. Anonyme fascisten har tydligen kopierat sin smörja! Jag vägrade publicera dennes/dets hånfullheter mot sjuka och rekommenderade detta kryp att ta jobb åt maffian istället om han/hon/det nu gillar att plåga folk, de betalar bättre!
  Det ENDA sättet en sådan person lär sig på är om OLYCKAN kommer på besök!

  SvaraRadera
 16. Citat Anonym:
  "Jag har inte nämnt någon diagnos alls."

  Citat av Anonym lite högre upp bland kommentarerna:
  "Fan asså inte klokt vad massa simulanter de finns här i landet. E de inte fibbe så e de add,adhd, bi polära ”sjukdomar”,deppresioner, och Gud vet vad?"

  Vidare kommentarer överflödiga.

  SvaraRadera
 17. Trots det så vill jag kommentera, att jag ändå förstår vad han vill komma till när det gäller simulanter, men är det oK att dra alla över en kam?
  Jag tycker att man är bra girig elak eller avundsam om man accepterar att, även om det skulle vara endast en minoritet, blir våldsamt illa behandlade - för att dessa sk "simulanter" ska få vara utan. Det måste finnas ett bättre mellanting? Nåd måste ibland ge vika för rätt...

  Och sedan så kan jag berätta, att din syn på arbetsoförmåga (som ju brukar bero på skada eller sjukdom, inte sant?) är rätt intressant. Försäkringskassan försökte sjukpensionera mig 3 ggr på ungefär lika många år, med hänvisning till att jag "inte skulle bli bättre", trots läkarutlåtanden som medgav viss funktion - JAG överklagade när dom ville tvinga mig helt utan hänsyn till pågående rehabiliteringar och planeringar som dom själva genomfört med en viss framgång - helt sonika, argumentet jag använde då var just det att DOM fokuserade på all denna oförmåga i sina beslut, JAG hävdade att vi ändå måste se att det är att det ändå finns en VISS FÖRMÅGA att försöka skapa en konstruktiv framtid av - som är det viktiga... dom frågade mig flera gånger: "är du SÄKER på att du klarar att arbetsträna eller studera det här? annars är det ju ingen anledning att vi försöker..." - "ja men jag TROR att det finns en viss förmåga och jag har för avsikt att iaf försöka, annars får vi ju aldrig veta, eller hur?"
  Tror du att dom tog mig på orden, fick lite nya uppgifter/regler/mål och sedan lite nya slogans och slagord efter det?

  Det låter inte helt lika dina erfarenheter av "resursare" - eller hur?

  Jag säger bara, tänk efter lite - du vet inte hur korkar du utrycker dig - i MINA ögon.
  Det är inte OK att du sablar ner såna som mig med tanke på att XXX XXX kanske simulerar.

  Jag har ett fåtal personer som har försökt att efter mycket kritisism försöka dra mitt lass, med följd av att dom omedelbart insett vidden av uppgiften och blivit smått deprimerade (utan sjukskrivning).
  En av dessa jobbar med att hjälpa folk med vissa saker, han hade en rätt taskig attityd i början av våra kontakter, kanske på grund av förutfattade meningar?, men sade faktiskt idag när jag fick 97kr att leva på den här månaden med tomma kylskåp etc. - att: "nu börjar jag faktiskt förstå vad du har gått igenom..."
  Dvs - dom inser omöjligheten i uppgiften såna som jag står inför då dom plötsligt själva ska hantera vidden av den helhet som det innebär, och att inte ha kontroll är inte roligt eller konstruktivt för någon.

  Det finns så mycket mer att berätta för att omvända din krassa syn på verkligheten, men det skulle som någon sa, ta för mycket energi.
  Det är till stor del sånt den går åt till när man i åratal får kämpa mot attityder och förutfattade meningar som dina.

  Robban

  SvaraRadera
 18. Rätt måste ibland ge vika för nåd - skulle det nog vara ,)

  Robban

  SvaraRadera
 19. CitatAnonym sa...
  "Ordböcker? Och du då, håll dig till bilderböckerna om du INTE FATTAR hur samhället fungerar. Regeringen är DEMOKRATISKT VALD, vill ni ändra på dett, har ni chansen i sep. Jag tror folk fattar mer och mer vilka usla skådespelare det finns ibland landets sjuka.

  Open minded ja, jag ser självförtroendet öka hos dom som omförsäkras, jobbar lixom dagligen med rehab av "utförsäkade"

  Inget gnäll där inte, det är bara inom eran trångsynta värld som gnället finns."

  Aha,yterligare en allians-sympatisör som försöker..ha ha ha.Röstfiska nånannanstans och behåll dina lögner liksom även de andra alliansarna gör.Och du skulle jobba på rehab för utförsäkrade?Kan jag ringa dig????! Förresten har ni moderater ingen annanstans att vara på?

  SvaraRadera
 20. otroligt vilka empatilösa alliansidioter det finns! men det kommer nog en dag då ni inser att det kanske va bra med vår välfärd innan ni monterade ner den... ni kommer säkert att få stifta bekantskap med dagens regler ni också,va så säker...anhöriga ,vänner, barn,arbetskamrater,föräldrar,mm. NU BYTER VI REGERING I SEPTEMBER!!!!!!!

  SvaraRadera
 21. Sjukskriven lika med parasit21 maj 2010 21:32

  Jag står bakom texten sjukskriven lika med paraist...

  Tack ni alla för stöd och jag ska slåss för sista bloddroppe jag har för mitt barn. regerinngen och självutnämnda översittare ska ALDRIG vinna.

  Du anonym som slänger skit över oss dåliga det är ditt eget skål där du ha på bordet varje dag och äter...Du är hjärtlös och behöver verkligen vård för att må bättre själv.

  **********************************
  jag har träffat en översittare "läkare" och har inte fått LHO, men jag har redan anmält mig till AF introduktion och ordnat min A-kassa nu har jag fått tillbaka min SGI igen och hanmnar inte på socialen.

  Det är sjukt hur mna blir behandlat i detta samhälle och den läkare jag har träffat behöver en lång sjukskrivning.
  Idag har vi haft avstämningsmöte och hon var oprofesionnel, otrevlig och vägrade lysna på FK handlägare och mig till slut
  började hon skrika som en stukengris på mig och sa om du inte lysnar då lämnar jag rummet...
  Jag mår redan dåligt av många anlädningar och och dagens läkare gav mig ångest , och tog det lilla förtroende jag hade för vården.

  Jag har varken ork eller mer kraft att utsätta mig mer för kränkningar i livet och tänker inet träffa den läkare. Jag har inte haft läkare på flera år och kan säkert överleva utan den här översittare också,jag orkar inte med mer problem.


  Jag har en bra FK handlägare som hjälper mig ang FK och nu AF hon har inte överget mig än trotts flytten från komunen.

  tack vore regeringen och översittare är vi många som har fått problem men jag hoppas av hela mitt sårade hjärta att alla ska få samam tillbaka.
  Jag ger inte upp oavsätt vad jag har fått mening med livet och ingen ska ta det ifrån mig.

  SvaraRadera
 22. Jag ska på min syssters begravning tack vare dig aninym så orkade hon inte mera,hon var biopolär ocha dhd,hon hann bli 31år hängde sig i garaget hoppas du blir sjuk och då hånad,din äckliga subba och mördare.

  SvaraRadera