tisdag 2 mars 2010

Att rasa samman

Jag är sönder, trasig, förbrukad! Varför? Inte direkt av min whiplashskada kan jag tala, om men p.g.a. av den nya sjukförsäkringspolitiken!Jag som vill jobba 25%, fast alla mina läkare anser att jag inte ska jobba alls för jag är för sjuk. 'TROTS det vill jag jobba.
Försäkringskassan med regeringens nya regler fungerar dock så: Att jag ska jobba 100% och jag ska byta jobb. Varför? Jag har ett jobb som i viss mån är anpassad för mig. Jag har jobbat i flera år på 50% och ramlar ihop mer och mer, när jag kommer hem från en jobbar dag så orkar jag inte göra något mer sedan. Nu har jag fått avslag på min ansökan på 75% sjukersättning, men jag skulle kunna söka 100% om jag går efterspecialistutlåtande och andra läkarintyg.

Nu är jag frisk?! Konstigt, jag med min fysiska skada rasar nu samman även psykiskt. Det fysiska och det psykiska hänger samman, lika bra att berätta det för folk verkar inte förstå det här. Jag tål inte stress, stressen får HELA mig att rasa samman.
Istället för att ge mig mina 25%, som jag inte kan lova att jag kan jobba med men vill försöka innan jag ger upp helt, så förstör man hela livet för mig genom sin förbannade, skenheliga jakt på sjuka. Jag rasar samman, jag är på väg, stadigt, mot ett sammanbrott, jag är inte lycklig! Fast får man vara sjuk och lycklig i det här landet? Inte med dagens regering i alla fall. Jag börjar bli så arg och hata. så hela min kropp skriker ut sitt hat. Jag HATAR regeringen jag HATAR allt skit de står, för jag HATAR att de förstör för alla medborgare bara för att de själva ska tjäna pengar. JAG HATAR!

Vem är jag? Vet inte, helt plötsligt kan jag inte läsa längre texter, jag tappar ord, jag minns inte längre vad jag pratar om mitt i ett samtal. TACK regeringen, för att ni har kört mig i botten. Jag är inte längre en produktiv medborgare, NI har förstört allt för mig och min familj och alla andra sjuka. Jag har en fysisk sjukdom, jag undrar hur folk som från början redan mådde dåligt psykiskt hanterar det här? Mår jag så här nu, hur mår de mina medmänniskor? Värre? Jag tror det, jag har aldrig försökt ta mitt liv i alla fall. Inte än! Vi sjuka mår inte bättre, vi sjuka mår sämre och jag orkar nog inte länge till.
Snart blir jag nog inlagd.....

A med rätten att vara sjuk! Nej just ja, inte med alliansen!//
(A via gode vännen ME)

18 kommentarer:

 1. Känner igen mig, både i situationen och hatet (och jag hatar att hata...)

  Har för tillfället egentligen ingen arbetsförmåga p g a den extra stress och press som lagts på mig, men ansökte ändå endast om 50% varaktig sjukersättning eftersom jag så innerligt hoppas att jag skall återfå 50% när allt lugnar ner sig runt mig. Fick förståss avslag! Hur en påtvingad sysselsättning, ens på 25% i dagens läge skulle påverka mig och därmed även mina barn och hela min familj vågar jag inte ens tänka på, men ändå räcker inte det, utan jag skall prövas mot 100%! Har aldrig haft självmordstankar eller kännt för att göra något drastiskt innan den här f*bannade regeringen trasslade till hela sjukförsäkringssystemet!

  SvaraRadera
 2. Jag håller med dig till 100% Man försöker och försöker, bara för att man så himla gärna vill må bättre och få vara en del i samhället. Istället rycker "någon" undan mattan man står på, så man ännu en gång trillar. Varje misslyckat försök, alla krav man inte kan leva upp till, hur gärna man än vill, försämrar inte bara en fysiskt, utan bryter även ner en psykisk. Jag har ingen ork kvar, vill inte ens gå utan för min dörr. Varje leende jag försöker mig på, känns som en ful grimas. De jävlarna har gått in för att knäcka oss en gång för alla och deras mål är att drastiskt höja självmords antalen i det här landet. Det är inte hoppet om ett värdigt liv som stoppar mig, det är kärleken till mina ännu ej vuxna barn.

  //T

  SvaraRadera
 3. I efterhand fick jag tillåtelse att använda riktiga namnet, så här: http://socialamedborgargardet.ning.com/forum/topics/att-rasa-samman finns både A och jag länkade!
  Det kan ha vissa poänger att inte vara anonym så därför lägger jag in detta inlägg!

  MvhME/Mats

  SvaraRadera
 4. "A med rätten att vara sjuk! Nej just ja, inte med alliansen!//"

  Jag hoppas Sossarna vinner valet. Då kommer det snart var aknäpptyst från alla som kritiserade Alliansen. Det finns nämligeni inte pengar till förösrja alla som vill var ahemma sjuka. Oavsett regering! Fast visst... höj skatterna och betala med det. Då ska ni få se på liv i luckan på allvar :)

  /Jimmy

  SvaraRadera
 5. Jimmy!

  Det går lika bra att kritisera Sossarna, tror du inte det?
  Här pratas vansinniga sjukskrivningsregler och inte Alliansen. Kruxet är bara att de sitter vid makten och det är Alliansen som genomförde "reformen" och det är Alliansen som inte bara har makten just nu utan dessutom även ansvaret för det som händer.

  Alltså, en gång till och tydligt! Man kan inte kräva ändringar eller svar av Sossarna eller vilken annan parti som helst som sedan år 2006 sitter där som opposition. Det måste t.o.m. du förstå.

  Här pratas det inte om folk som vill vara hemma, här pratas det om sjuka människor.

  Det är inte skatten som betalar sjukförsäkringen (lägg märke till "försäkring") utan det är en del av lönen som går dit.
  Det funkar som:

  bil - försäkring
  hus - försäkring
  djur - försäkring
  sjuk - försäkring...!!

  Att man får förklara det om och om igen. Obegripligt.

  SvaraRadera
 6. Instämmer med siste Anonym!
  Dessutom Jimmy, man måste ta ställning! Skall vi ha låga skatter och låta dem som behöver hjälp dö lr skall vi ha ett samhälle där vi bestämmer oss för att den starke skall hjälpa den svagare och sätta skattesatsen efter det?
  För min del är det ett självklart val! Dessutom har många sjuka betalt sin sjukpeng själv via skatt medans de arbetade till den sk sjukFÖRSÄKRINGEN, som anonym också påvisade!

  MvhME/Mats, socialamedborgargardet.ning.com

  SvaraRadera
 7. Tack och lov att jag hann bli pensionär innan allt eländet började. Har ont i nacken och utsliten rygg men slipper tigga för att överleva. Hur kan en regering utsätta befolkningen på detta viset. Och inte skäms dom heller. Bara lögner och undanflykter.

  SvaraRadera
 8. Grrr, bär också på så mkt ilska! Att vi bara ska behöva må så här o tryckas ner på detta vis- det är inte klokt! Men vi måste ut med det- TACK gode gud för internet! Vill skicka såna här brev vidare till alla politiker så de får se hur vi känner!
  Själv fick jag i höstas 1½ års förlängning på min sjukersättning o hoppas ny regering till hösten håller vad de lovar-Att ta bort stupstocken! Har överklagat mitt ärende till Länsrätten, då jag har flera utredningar o läkarintyg som säger att min arbetsförmåga är HELT nedsatt till HELA arbetsmarknaden inkl. anpassad. T o m F-kassans försäkringsrådgivare anser likadan´t- ändå bestämmer FK´s personal att jag inte ska ha sjukersättning!!! Det är ju rättsövergrepp! Ja, man känner sig för f-n våldtagen psykiskt!!!
  Håller med om att man bara mår sämre av allt detta- kan heller inte fokusera o koncentrera mig. All kraft o energi är försvunnen o man orkar knappt igenom dagen, men för barnens skull försöker man iaf se till att det blir mat på bordet o att värsta smutsen försvinner en gång i veckan. Jag kan aldrig slappna av, utan spänner mig så hela tiden,- även nattetid, så jag vaknar med kramp i varje muskel i hela kroppen. Känner mig jagad o förföljd...Hur länge orkar man, är frågan!

  SvaraRadera
 9. Oj, vad jag känner igen mig i "att rasa samman"! Skriver under på varenda ord! Har periodvis lekt med tanken att ta mitt liv, då jag inte ser några utvägar längre.Min väg: Utmattningsdepression, Övertalig, Arbetslös, sjukskriven, friskskriven, Utslussad i åtgärd "OSA" med en icke avtalsenlig(!)lön på heltid inom kommunen!
  Orkar inte alla dagar..då räcker inte "lönen" utan jag får gå till soc...
  Bryts ner mer och mer för var dag. Undrar hur länge jag ska orka...min självkänsla knäcks och stressen tar över...

  SvaraRadera
 10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 11. Ilona
  OSA, då skall du ha avtalsenlig lön, om inte reglerna är ändrade!
  Citat "Den anställde ska ha lön och andra anställningsförmåner som följer av eller är likvärdiga med kollektivavtal i branschen" http://www.ams.se/admin/Documents/faktablad/osa.pdf

  MvhME/Mats

  SvaraRadera
 12. Ja Mats jag vet det, men jag har frågat min handläggare och fått till svar att kommunen kan skriva egna avtal och undantag vad det gäller just, O S A! Nu blir jag osäker på vad som gäller, men jag ska försöka undersöka saken lite mer. Kanske de har gjort ett misstag?
  Undrar om det är ngn annan här som har erfarenhet av detta?

  SvaraRadera
 13. Hejsan. Jag hittade din blogg när jag sökte runt på agorafobi. Har lidit av det själv i ungefär sex år nu och idag är första gången på den långa tiden som jag ska åka utanför stadens "murar". Tillsammans med en psykolog. Hur har det gått för dig gällande den biten, inlägget jag hamnade på var från 2008 så jag vet inte hur aktuellt det är för dig längre. Vad gäller FK är jag sjukskriven pga just agorafobi och har så varit de senaste tre åren. Nu i sommar fyller jag 30 och övergår till sjukpension vilket jag som max får ha i 18 månader sen måste jag ta ett beslut om jag ska vara sjuk resten av livet eller avbryta sjukskrivningen. Det är helt vansinnigt och jag hoppas innerligt att detta landet ska vakna upp och se vad det är som sker snart. All lycka till dig. /Linda

  SvaraRadera
 14. Ilona
  Ja det går säkjert att kringgå det som klart och tydligt står om OSA, dvs att man skall ha avtalsenlig lön, för om avtalen är specialomskrivna så ... :(

  SvaraRadera
 15. Tips: TV4-Gävle hade ett inslag med A och mig för ett tag sedan: http://socialamedborgargardet.ning.com/forum/topics/tv4-gaevle-morgonnyheterna

  SvaraRadera
 16. "Skall vi ha låga skatter?"

  Ja det ska vi definitivt!

  SvaraRadera
 17. På bekostnad av ? sjuka ?

  SvaraRadera
 18. Citat av"Anonym sa...
  "Skall vi ha låga skatter?"

  Ja det ska vi definitivt!"

  Hur blir det med välfärden,trygghetssystemen,sjukvård,barnomsorg,skolor,polis etc etc..? Eller vill du helst inte alld betala skatt? Förut en SD-sympatisör.Och nu verkar vi ha hittat en allians-sympatisör.Fy f-n! Måste ni vara även här och spamma.// Camilla

  SvaraRadera