måndag 29 mars 2010

Utförsäkrad - utkastad - förnedrad

Jag blev utförsäkrad förra året. Fick från Försäkringskassans läkare ett intyg som var klippt och klistrat och inga riktiga medföljande svar samt allt var förvirrade, kränkande, dessutom med felaktiga påståenden, samt horribla lögner. De hade tagit utdrag från olika läkares uttalande, men inte det hela och det korrekta. Så alltså skrev de ihop lite från ett stycke, sen klippte och klistrande i något annat stycke. Dessutom talade Försäkringskassan läkaren emot sig själv flera gånger. Allt som stod till min fördel, redigerade Försäkringskassan läkaren om helt, så jag framstod i dålig dager. Faktum är att jag spelade in samtalet från mötet, där försäkringsläkaren säger något helt annat och skriver sedan något ytterligare helt annat. Här får jag tillägga att Försäkringskassans egen läkare fick 18 000 kr i ersättning. Jag bad Försäkringskassan om deras anteckningsjournal, från dem själva. Då fick jag svart på vitt bevisat klart och tydligt hur mycket deras läkare fick, för att ljuga, klippa och klistra ihop något helt obegripligt! Jag överklagade beslutet. Till min chock (förskräckelse) såg jag att Försäkringskassan själva höll på med samma klippande och klistrande. Samt att de sedan sitter och hittar på en ny diagnos, som aldrig funnits men som Försäkringskassan själva tillskrivit mig, vilket är rent förtal, då en handläggare inte kan eller får börja hitta på diagnoser. De har ingen medicinsk utbildning, de är inga läkare ens. Jag förstod då att Försäkringskassan och deras läkare "går i samma spår" för att kunna utförsäkra/kasta ut en. Jag ringde min handläggare på Försäkringskassan och ifrågasatte hur de kunde skicka mig till en läkare som skriver ihop något sådant här, samt varför det tog över en och en halv månad innan Försäkringskassans läkare skrev SLU:et. Men enligt handläggaren på Försäkringskassan, så var denna läkare känd, dock är det ingen som jag har frågat som någonsin har hört talas om denne läkare. Jag fick åka flera mil för att träffa den aktuella försäkringsläkaren fastän det finns en annan i samma stad? Jag omformulerade och frågade även om just den försäkringsläkaren var den ende som kunde utförsäkra/kasta ut mig. Då fick jag svaret av Försäkringskassan: - Mmm så är det. Jag har till och med inspelningar från min kommunikation med Försäkringskassan. Senare har jag kollat upp denna läkare på internet, och jag ryser av att läsa vilken människosyn hon har.

För flera år sen var jag med om en arbetsplatsolycka och skadade mig ordentligt. Jag har sedan dess haft kronisk värk och lider mycket. Jag jobbade kvar på min arbetsplats trots mycket smärta. Jag vet inte vad jag tänkte på, men jag hoppades att det skulle gå över, vilket det såklart aldrig gjorde. Kroppen var nu helt förstörd. Jag kommer aldrig bli återställd.

Moderaterna är fruktansvärda, inhumana och empatilösa. Skäms på er, moderater! Ni har förstört många människors liv. Ni tog ifrån mig min lilla ersättning, kastade ut mig från systemet, som även jag har betalat in skatt till under alla år jag jobbat. Blev jag frisk och återställd bara för det? Nej, ni moderater! Man blir inte frisk bara för Ni har ett så kallat bäst före datum. Det är tämligen sjukt att ni sitter och försöker intala er själva det, och att ni även försöker bluffa er igenom allt genom ännu fler lögner.

9 kommentarer:

 1. Hej känner igen min situation när du beskriver din.
  FK har i det närmaste hittat på en sjukdom, för att min arbetsskada inte skall bli godkänd.
  Har kronisk värk i nacke och axlar på grund av mitt tidigaer arbete och medföljade problem av ständig migrän, sömnsvårigheter.
  Jag fick min arbetsskada beviljad 2006till 50%, men för ca ett år sedan så blev det omprövning i samband med ny tidbegränsad sjukersättning, då har jag helt plötsligt en sjukdom istället, SLU läkaren nämde en "misstanke" om denna sjukdom i sitt utlåtande, men i slutdokumentet så blev det "kroniskt smärtsyndrom" som alla andra läkare skrivit, även Försäkringsöverläkaren vid min första arbetskade prövning.
  Det högg FK på direkt och fastställde att jag HAR denna sjukdom, och därmed ingen arbetskada.
  Så jag kontaktade mitt fack, som då hjälpte mig att få komma till Yrkesmedicin, dom konstaterade än en gång att det är en skada och ingen sjukdom.
  Dessutom så upptäckte yrkesmedicin att jag har ganska kraftiga nervskador i händerna på grund av vibration.
  Jag har länge haft problem i mina händer men har tidigare fått fram varför, därav bara 50% arbetsskada, för att mina handproblem ej tidigare kunnat påvisats som arbetsskada.
  Så nu skickas det nya intygen in till FK för en omprövning av beslutet, en vibrationsskada kan man ju inte förklara bort som sjukdom i alla fall tyckte jag.
  Vad händer?, jo nu avslår igen FK med den förklaringen att jag skulle haft skadan innan jag jobbade hos den arbetsgivare jag hade när jag fick skadan, av den anledningen att jag tidigare gjort en del tester på en annan företagshälsovård än den som min arbetsgivare hade.
  Men det FK inte bryr sig om att kollar upp, är att där jag tidigare gjore de testerna var min arbetsgivares tidigare företagshälsovård, dom bytte ca ett år efter jag anställdes.
  Testen var för kapatertunnelsyndrom, som jag inte har, det är en vanlig feldiagnos för vibrationsskada.
  Så man kan undra om avslag är en del av FK:s arbetsbeskrivning, eller om det brister i läskunninghet.
  Länsrätten nästa nu då, tur att man är med i facket så man får hjälp, vet inte om jag skulle orkat ta tag i det här själv när man knappt orkar med vardagen.
  Min fackliga handläggare sa att om inte Alliansen avskaffat socialförsäkringsnämden så skulle jag alldrig fått avslag på arbetsskadan från början, och han borde veta han satt i en sån nämd.

  Regeringsskifte är vårt största hopp.

  SvaraRadera
 2. Eller också får vi söka medicinsk asyl i ett annat land?USA börjar tom bli bättre,med Obama.

  Ut med Borgarna.In med rättvist och humant Sverige.Ett land vi en gång i tiden va stolta över.

  SvaraRadera
 3. För abdullah Reinfekdt ska ha råd med sin nye klocka för 40.000 måste han ju sänka skatten för miljonärer som sig själv, pengar som han stulit från sjukas tidigare inbetalningar i egenavgifter/sjukförsäkringsavgifter.

  Den nyliberala överklassleken där man sparkar ut de egne sjuke ur samhället, efter ett slitsamt arbetsliv blir det soptippen för de egna folkets sjuke, samtidigt som man tar in fler nya människor än någonsin till landet i en aldrig tidigare skådad massinvandring.

  Arbeit macht frei stod där i nazisternas Aushwitz apropå överklassaren och islamkramaren abdullah Reinfeldts senaste lögner där han påstår sig stå för rättvisa, något som får Goebells att framstå som sanningenlig...

  Låt oss lämna det nyliberala Pravda-samhället och fabelernas värd och skicka Islamkramaren abdullah Reinfeldt på tippen valet 2010 !

  SvaraRadera
 4. Bra skrivit Ulf!

  Skicka Reinfeldt på tippen september 2010.Maken till fruktansvärd människosyn på sitt eget folk har aldrig skådats.Är han svensk? Eller har han annat blod i ådrorna? Han verkar hatisk mot sitt eget folk.Med tanke på han skrivit "sovande folket" mfl,samt va i USA och hejade på Bush vid fd predidentvalet säger också en hel del.Fanns förut på nätet,men av nån konstig anledning går det ej att finna den sidan längre.Hm?

  Tips:Kika gärna på Alliansfritt Sverige.//Camilla

  SvaraRadera
 5. jag har medlidande med dig sjukförsäkringen har blivit ett skämpt dom bryr sig inte om människorna idag bara om sina pengar.

  SvaraRadera
 6. Spelar ingen roll om det blir maktskifte.
  Försäkringsläkare är ett gissel som gör vad som helst för ett par kronor och det är regeringen som godkänner att dessa kvackare får härja vilt.
  Kvacksalveri är ju förbjudet att utföra även för staten.


  Regeringen består av personer som totalt glömmer bort väljarna så fort dessa träder innanför dörrarna i regeringshuset.

  Tänk på att rösta på något som inte sitter i regeringen utan lägg din röst på något som kan röra om i familjen staten.

  SvaraRadera
 7. Blir utförsäkrad nu i juli. Högeralliansens hetsjakt mot sjukskrivna och arbetslösa är så lågt man kan sjunka. Några steg till på högerns inslagna väg så har vi bussar som åker omkring och gasar ihjäl sjuka och handikappade... Jag kräver inte bara ett regimskifte, utan långa fängelsestraff för de politiskt ansvariga för våldtäkten på Sveriges svaga grupper....helst spöstraff på offentlig plats innan de kastas i finkan. Fy fan.

  SvaraRadera
 8. Efter 25 år omvandlade en försäkringsläkare den svåra nervskada jag fick genom en olycka i arbetet till "en mindre stukning" På grund av olyckan har jag tvingats genomgå 5 operationer, vilket försäkringsläkaren inte skriver ett enda ord om. Under årens lopp har FK själv omprövat skadan ca 10 ggr, utan problem. 2002 satte AFA en medicinsk invaliditet på 22 %. Jag fick dock rätt efter 8 månaders h-e med halverad ersättning. Nu kämpar jag för rättssäkerheten vid arbetsskador: arbetsskadade@hotmail.com

  SvaraRadera
 9. Hej
  tack för alla kommentarer.det va jag som skrev själva min berättelse.har svårigheter o skriva pga svår värk.

  SvaraRadera