tisdag 16 februari 2010

Simsalabim sa Försäkringskassan!

Jag är så otroligt lycklig Idag fredagen den 22 jan fick jag ett brev ifrån Försäkringskassan att from den 1 maj är jag frisk och ska få börja jobba igen. Livet är just nu helt underbart. Jag blir av med min hemska fibromyalgi, stresshjärta, utslitna bäcken, migrän, sömnproblem, allt detta som leder till att jag är i behov av daglig hjälp ifrån familj, vänner och bekanta. Jag ska äntligen få gå upp varje dag med ett leende på läpparna och ett jobb att gå till. Ni måste förstå hur glad jag är. Det är bara lite mer än 3 månader kvar, sen lämnar min värkbrutna kropp mig och en ny kostym kommer. Längtar till att få söka jobb och komma på arbetsintervjuer. Jag blir ju ett kap för en arbetsgivare, visserligen har jag inte jobbat på 10 år men jag kommer ju inte att kosta något. Vilket kap! Alla vi som nu blir friska kommer att slå undan fötterna på alla andra arbetslösa som alltid har varit friska och har massor av erfarenheter. Men inte vill en arbetsgivare anställa dom, nej, här kommer jag som inte kostar något. Snacka om att äntligen få bli lite attraktiv, i alla fall på arbetsmarknaden.

Sen hoppas jag verkligen att nobelstiftelsen tar sitt förnuft till fånga och utdelar nobelpriset i medicin till Reinfeldt och Husmark-Persson för deras intelligens och slit för att få alla oss friska. Vilken insats, det ska belönas! Jag får allt lite gåshud, det är som i bibeln att en dag ska Jesus återvända till jorden. Är han redan här, och sitter han i regeringen? Han har ju botat folk förr så antingen är han Reinfeldt eller Husmark-Persson. Vi måste bara vara försiktiga med att låta världen få veta deras kunskap. Vi kommer ju att bli världens friskaste invånare och tänk om det läcker ut. Då skulle det bli en massinvasion av sjuka människor ifrån hela världen som vill bli friska. Det är ju för väl att vi hänger ihop med Norge och Finland för annars hade Sverige trillat ut i universum p.g.a. överbefolkning.
Nej nu ska jag försöka komma ur sängen och gå och köpa en tårta för nu ska jag fira. Efter det ska jag göra flera Lex-maria anmälningar. Min förra och nya husläkare, min smärtläkare, ortopedläkaren, sjukgymnasten, min gamla kurator, min nya psykolog, ja så fel ni hade. Ni har ju skrivit att ni avråder på det bestämdaste för all aktivitet på arbetsmarknaden. Nej detta ska kosta lite!

För simsalabim sa Försäkringskassan, du är frisk!

"Superlycklig värkkärring"

19 kommentarer:

 1. Superbra skrivet!!! Jag sitter i precis samma sits dock lite före dig då jag blev friskförklarad 1/1 2010. Sitter här nu och är på väg till jobbet och hela kroppen värker (har så gjort sedan 3 inatt. Svåra sömnproblem, yrsel, tryck i huvudet, migrän, nackspärr mm mmm mm mm mm. Humöret dalar ner mer och mer som familjen märker av såklart. Kraschen börjar närma sig återigen och vad händer då??? Eftersom jag är frisk!!! Inga pengar blir konsekvenserna, soc kommer nog inte erbjuda något utan konsekvenserna blir sälja hus med effekten att barnen blir berörda utav detta. Jag vet varken ut eller in längre... Tröstlöst... Mvh Pernilla

  SvaraRadera
 2. Otroligt bra skrivet.Jag tror vi får starta
  ett krig mot statsministern som har ställt
  till det och vill att det skall vara så här

  SvaraRadera
 3. Mycket bra skrivit vill bara påpeka att den arbetsgivare som anställer dig inte bara får dig gratis utan får även 225KR/DAG SKATTEFRITT för att UTNYTTJA dig! Du får i sämsta fall 223kr/dag MINUS SKATT! DET ÄR ARBETSLINJEN!

  SvaraRadera
 4. Stort Grattis! ;)
  Vi kanske kan fira ihop? Jag sitter just nu och skriver ner min egen uppfattning till FK, varför jag anser mig inte klara av att jobba med något av alla på arbetsmarknaden normalt förekommande arbetsuppgifter. Det blir lite långt, så jag förväntar mig inte att någon tar sig tid att läsa mina ord? Dessutom är ju beslutet redan fattat och min handläggare på FK var vänlig nog att upplysa mig om att jag inte måste skicka in någon ansökan om sjukbidrag, det är helt frivilligt. Man kan ju undra vad det betyder? Så precis som du kommer jag att äntligen bli fullt frisk den 1/5-10 Det ser jag verkligen fram emot. Jag har redan varit halvfrisk sedan 1/11-08 Dessvärre fungerade inte det så bra?! För när man pressade ihop all värken i ena halvan av mig, så uppstod det en explotion. Värken vägrade att lyda och intog genast sina vanliga platser igen och som straff tog den ett starkar tag om mig och intog även ny kroppsdelar. De senaste åren har varit en enda jävla plåga, så jag längtar verkligen tills jag nu äntligen ska få blir 100% friskförklarad. Då måste ju värken förstå att den har fått sparken och släppa greppet om mig? Med den låga ersättning jag har haft sedan jag blev sjuk 2001, så ser jag fram emot ett saftigt lönebesked varje månad. Sen kan våra friska kroppar dansa och festa i dagarna 3 och pengar över till nöjen kommer vi också att få. Våran guru Fredrik Reinfeldt ger oss inte bara våran hälsa tillbaka, han har även lovat att det ska löna sig att arbeta. Efter att att tvingats vara hemma i så många år, finns det nog risk för att arbetet blir min nya hälsosamma drog, nu när jag kan slänga alla piller i mitt skåp. Let´s Party!!!

  SvaraRadera
 5. Mycket bra ironiserat!
  Kan väl korrigera Anonym och säga att i sämsta fall får den sjuke hela 0kr! http://matseriksson.blogspot.com/2009/10/en-sjuk-manniskas-trappsteg-i.html :( !

  MvhME/Mats

  SvaraRadera
 6. Helt riktigt skrivet, sitter dagligen och försöker hjälpa alla som helt plötsligt är "friska" enligt FK.....
  Hoppas inte det gör något men jag har skrivit ut och satt upp din text på anslagstavlan....

  SNART DAGS FÖR REGERINGS SKIFTE!!!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 7. Helt underbart skrivet, du är värd en ros. Jag fick min dom idag från försäkringskassan att min ansökan om sjukersättning på halvtid blivit avslagen så det är heltid för mig som gäller. Jag som inte ens kunnat dammsuga på 3 månader utan det får min man fixa. Det finns ngt jobb som jag kan sköta säger de, De vet inget om ständig värk. Vi som har migrän 15-20 dagar i månaden, värk i muskler varje dag dygnet runt, vi som inte sover mer än 4 timmar per natt mm mm vet att det inte funkar att vara " social och sköta ett arbete, och hur ska vi kunna leva när vi i så fall kommer hem från arbetet? jag blev "frisk" d 1 januari och är inskriven på arbetsförmedlingen där jag ska få hjälp att arbetsträna någonstans, jag väntar fortfarande för det finns inget ställe som kan ta emot mig och nu är det bara drygt en månad kvar sen är det programmet över och vad händer då? Jag är förtvivlad och känner med dig och alla andra. Vad ska man göra?

  SvaraRadera
 8. Ja, grattis till miraklet. Själv är jag inte sjuk, men drar mit strå till stacken genom att i stället för att jobba så mycket jag kunde numera inte jobbar alls (75-dagarsregeln). Ja, jag ska ju fuska och har fått två veckors jobb framöver, så att jag åter får betala full a-kasseavgift, men det är det värt. Bara jag får komma ut bland folk igen...
  Nu när du som många andra upptäckt denna regerings kontakter med högre makter kanske vi ska starta en ny religion i samma veva. Jag föreslår att en av lagarna vi ska följa är att vi aldrig tar en politiker i hand. Det finns prejudikat på att sånt är gångbart.

  SvaraRadera
 9. Och jag kan som liten myra dra mitt lilla strå ...Jag har inte som många andra här blivit friskförklarad utan tvärtom fått en diagnos som gör mig berättigad till diverse insatser och till en början också delvis sjukskrivning. Hade det inte varit lågkonjunktur som gjort mig arbetslös hade jag troligtvis jobbat på tills jag blev pensionerad.

  Höjer man kraven som man gjort de senaste åren på arbetaren, kombinerat med att man som arbetslös blir utkonkurrerad av jobbtorgare och de nyligen "friska" som också jobbar gratis och som arbetsgivaren också får betalt för att utnyttja så blir effekten just den här; Att är man lite annorlunda så passar man inte in nånstans alls.

  Jag hoppas att jag med lönebidrag kan få fast anställning kombinerat med ngn form av aktivitetsstöd så småningom. Ganska lustigt det här med tanke på att jag jobbat mer än heltid hela mitt vuxna liv (24 år i arbete) utan att förut ha fått klagomål på mig...

  Min undran är nu: HUR kan DETTA bli billigare att ställa så många utanför samhället??? På vilket sätt kan det vara en BESPARING? Det är med stor komik jag ser på detta ord som alliansen så friskt använt och som borde förlöjliga de och de som röstat på de: U T A N F Ö R S K A P . De har ställt så många utanför och de har mage, eller är bara så förbannat utanför och ovanför svenssonlivet att de tror på sig själva.

  Pinsamt att just de använder sig av ett begrepp som de själva har cementerat genom svensk lagstiftning.

  SvaraRadera
 10. Jag är oerhört tacksam för att ha hittat denna sidan. Vi är så många som lider förtvivlat. Själv blir jag utförsäkrad i juni. Jag har diagnos, depression, fibromyalgi, whiplash, posttraumatiskt stressyndrom och allt som hör därtill. Har ingen a-kassa, bott och arbetat utomlands så pytteliten lön från FK, får komplettera med socialbidrag.
  JAG SÄGER TJOHOOO JAG BLIR FRISK I JUNI!!!!!!

  SvaraRadera
 11. JAG KAN BARA SÄGA ETT ORD OM DINA RADER:
  KANONBRAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 12. Hej du ! som skickat in simsalabim ,längesen jag läst något som varit så jäkla braaaaa . Allt stämmer såååå bra .KRAM FRÅN EN MED TUNG JÄRNROCK

  SvaraRadera
 13. Ja visst är det väl underbart att man kan bli frisk bara av ett enda litet papper från FK! Jag har oxå fått ett sånt och det fick jag 3 månader efter att det skulle börjat gälla. Synd bara att min kropp inte har fattat det än :0S
  Det mest fantastiska tycker jag, är att jag blivit frisk och fullt arbetsför utan vare sej rehab eller arbetsträning - efter 4 år år med hel sjukskrivning och därefter 9,5 år med hel sjukersättning. Tänk att det inte kom på att skicka det där magiska underpappret tidigare - vad pengar de kunnat tjäna! Fast det klart, då satt inte hjärtlösa Reinfelt & co vid makten förstås....
  Hade ett samtal med FK igår där jag fick veta att hon inte fattat beslutet själv, utan "hon har haft hjälp av medicinskt kunnig". Då sa jag rätt ut "medicinskt kunnig men inte läskunnig då eller???". På mitt läkarutlåtande står klart och tydligt att jag inte kan arbeta alls och att jag bör fortsätta få heltids sjukersättning.
  Men det skiter de högaktningsfullt i! Ocn någon egen medicinsk utredning går de inte med på att skicka mej på. Förmodligen pga att de 2 tidigare jag skickats på gav mej och min läkare rätt och FK var tvugna att ge sej.....

  SvaraRadera
 14. Är i precis samma sits som du, blev "friskförklarad" 1:a januari, vaknade upp på morgonen och förväntade mig att all värk var borta, att jag hade ett trevligt jobb att gå till (blev uppsagd okt-08 då företagsläkaren hävdade att jag kunde säkert arbeta i ett annat yrke).
  Döm min förvåning när det blev precis tvärtemot ! sedan den 1:a jan har jag blivit så mycket sämre i min fibromyalgi, jag har fått åka in akut fler gånger till lasarettet de här månaderna än alla de fem åren jag har varit sj.skriven bröstmuskelinflamationer har avlöst varandra,ryggmusklerna har gått bersarkagång och låst sig så att det har känts som om de körde in i en betongvägg varje gång jag andades in, med andra ord symtom som jag inte haft förut har kommit fram pga det nya som kommit till sedan jan-10: Misstro, att bli utpekad som fuskare, ekonomin. helt plötsligt har jag 3500 kr mindre att leva på vilket gör att jag fattas 2000 kr till hyran, är inte berättigad till soc och nu det senaste. dem vill inte ha oss tillbaka i sj.systemet igen och som arbetslös jömförs man med kat 3(ingen hänsyn ska tas till ålder, bostadsort familj) direkt finns det något arbete i hela sverige man skulle kunna ta blir man inte beviljad sj.penning igen...
  Ja, vad kan man säga...livet leker !!!
  Mvh
  Erika

  SvaraRadera
 15. Så himla bra skrivet! Blev friskförklarad 1:a mars. inskriven på Arbetsförm. som konstaterade att jag inte är arbetsför utan ska vara hemma o på mina behandlingar men samtidigt fylla i att jag är närvarande på aktivitet!?! har fått min ersättning sänkt med 7300!kr/mån. är ensamförsörjare o skall nu klara allt på4250:-/mån. har fått besked om att jag är fri att söka sjukpenning igen men att jag nu är nollad eftersom jag åkt ur systemet och därför i praktiken inte kommer få någon ersättning alls.vet ärligt talat inte vad jag kan göra, känns som dom vill att jag ska försvinna helt.

  SvaraRadera
 16. Det bästa jag någonsin läst!!!!!
  Min man kom hem idag med ett leende på läpparn och frågade om det var jag som skrivit denna insändare, jag känner igen mig i vart enda ord. Har dock än så länge inte blivit utslängd från f-kassan men det är ju bara en tidsfråga, än så länge kan jag, min man o mina barn glädja oss med mina 4000 kr/mån.
  Mvh. Andrasorteringen/skadat gods

  SvaraRadera
 17. Dagens garv,riktigt roligt, skitbra skrivet. Man måste skratta lite också mitt i allt elände. Min sjukersättning har gått ut, lever på besparingar, har sökt ny sjukersättning men f-kassan godtar inte min läkares intyg. Så det blir nog soc. och arbetsförmedling för mig med.

  SvaraRadera
 18. Blir både tacksam och förtvivlad på samma gång när jag läser på denna sida. Guuuud så skönt att höra andra som är i samma situation som jag inom kort kommer att hamna i. Min sjukersättning går ut i mars 2011 och jag är fruktansvärt orolig redan nu hur det ska gå...
  Sedan blir jag fullständigt förtvivlad över hur vi har det i dagens Sverige. Finns det ingenting vi gemensamt kan göra? Det kräver ju kraft att kämpa och det vi ju allihopa att det har vi ju inte....
  Jag ber till högre makter att vi får regeringsskite till hösten....jag ber att det kommer att bli bättre....jag ber om förståelse för att alla vi som är på denna sidan faktiskt är människor som inte hellre vill få vakna en enda dag utan värk, smärta och allt det som hör till. Vill ju bara LEVA!!!! kramar till er alla

  SvaraRadera
 19. Tusen rosor till dej för detta inlägg... så underbart skrivit.
  Själv var jag faktiskt glad över att få lov att börja jobba igen... till 50%
  Men se, efter att FK ansett att jag absolut inte kunde jobba alls och gav mej hel sjukersättning 2004 så beslutar dom plötsligt 2009 att nu kan jag det, efterom fibromyalgi inte är en sjukdom... det syns ju inte att jag har värk.

  SvaraRadera