fredag 18 juni 2010

Att ligga samhället till last

Jag känner mig mindre värd än en parasit som inte förtjänar att leva, ha en åsikt eller ett liv.
Är det detta de som bestämmer vill ha? Är det detta som andra vuxna i samhället ser?
Väljer alla friska att blunda? Ingen vill se eller vågar ta itu med detta.
Jag har inte valt att bli sjuk, jag ville inte vara en börda för min familj eller samhället.
Idag är jag en börda för min familj, snart utsparkad ur samhället. Varför? Jo, för att jag inte kan arbeta ens en timme i veckan. För att jag inte klarar av att tvätta min tvätt, handla, stryka, springa, klippa gräset, sköta ett hem, det finns en hel lista.
Jag bara går hemma som det heter i folkmun.

Mina grannar kommer med sina kommentarer: Åh du som ändå är hemma hela dagarna! Så skönt för dig. Var är deras verklighet? Jag hatar att vara hemma hela dagarna, jag hade velat åka till mitt jobb. Kanske t.o.m. cykla dit och komma hem, träna, laga mat, och vara i trädgården jag inte längre ha. Vara social, leka, bygga, planera framtiden.

Vad har jag nu? Jo, en kropp som varken kan eller vill. Vetskapen om att detta aldrig kommer att kunna åtgärdas och denna ständiga smärta.
Denna stora frustration över att vara alla till last. Att Behöva be om en massa saker jämt känna mig mindre värd.
Sist fråga jag grannen om hon ville byta kropp med mig, för även om det inte syns så berättade jag om hur jävligt allt är med min kropp.
Hon blev tyst, jag erbjöd mig att med hennes kropp gladeligen gå till hennes jobb, gå ut och dansa, städa, skratta och njuta av livet.
Den stora sorgen larmslår mig för att jag inte kan, jag har bara mig själv att vända mig till om. Då bad hon om ursäkt men hon valde att blunda vidare.
Jag vill njuta av livets enkla saker och jag inga stora förväntningar men i dagens samhälle tillåts jag inte ens detta. Jag är ett jagat villebråd, en parasit.

”Parasiten”

24 kommentarer:

 1. Väljer alla friska att blunda? Ingen vill se eller vågar ta itu med detta.
  Sorgligt men sant!
  Den kallblodiga egoismen och empatilösheten råder i detta land!
  Några få lyckliga undantag finns, men det jag brukar kalla (m)azismen genomsyrar samhället (och det har inte mycket med partibeteckning att göra och är en djupgående ideologi i samhället i alla läger)!

  Själv är jag beredd att göra precis vad som helst för att överleva och låta andra överleva och det tänker jag fortstta med! Det är fullständigt makabert vad som sker idag en rent morbid ideologi tillåts sprida sig!

  Det är dags att visa att det är fullständigt oacceptabelt att kalla sjuka för lata fuskare och bedriva en rent "rasistisk" politik mot oss sjuka!
  Det här borde inte ens vara något att diskutera det är oacceptabelt vad som pågår idag!

  Om någon mördar någon genom att driva dom utför ett stup med en piska, vad gör man då, ja inte fan sätter man sig och diskuterar, man avlägsnar personen och ställer dem till svars i en domstol!
  Att driva sjuka utför en klippkant däremot leder inte till någon åtgätd alls utan får fortgå utan åtgärder, det är en förbannad jävla skam!
  Jag förstår inte alls hur man ens kan sjunka så lågt att man sitter och diskuterar tortyr och mord på samma nivå som om det gällde taxor i kollektivtrafiken lr marginalskatter, som man gör i exempelvis riksdagshuset!

  Dags för en ny knapp kanske "Rör inte min sjuke kompis"!?

  Mvh/Mats
  Tel: 0763370337
  http://socialamedborgargardet.ning.com/profile/MatsEriksson

  SvaraRadera
 2. Ja tyvärr så regerar vad jag själv kallar den
  nya neofascismen samhället idag.Alliansen är ett
  uttryck för vad medborgarna röstar fram,dom är ett svar på medborgarnas önskan om en ätte och
  stupstocks politik.Man vill helt enkelt göra sig
  av med dom sjuka.Helst självmordslösningar då
  detta betalar sig bäst.Går själv på arbetsförmedlingen,har en svår Angina Pectoris
  med symptom som bröstsmärtor och kärlkramp,men hos försäkringskassans handläggare anses detta
  vara en bagatellartad sjukdom,trots att all forskning visar på att detta är en sjukdom med mycket hög dödlighet.Sjukdomen består i att att
  hjärtmuskeln inte får erforderlig mängd blod och
  jag kan mycket lätt drabbas av hjärt eller hjärn infarkt om jag anstränger mig.Jag har förstått för länge sedan att Borg & Reinfelt vill
  se mig död.För jag passar inte in i deras samhällsbild.Jag är nästan 50 och har jobbat sedan 15-års åldern,jag har inte bara följt arbets-linjen utan ochså överträffat den då jag under
  många och långa tider haft både två eller tre jobb samtidigt.Jag har i dagens penningvärde betalat in mer än 4 miljoner i skatt.Jag ångrar bittert
  att jag inte arbetade svart under dessa år,för
  denna grupp av svartarbetare som finns i samhället ock kostar skattebetalarna 100 tals miljarder,får vara ifred för Borg och Reinfelt.
  Felprogrammerade hjärnor.Visst har dom det dessa
  neofascistiska hycklare.

  SvaraRadera
 3. PRECIS så känner många av oss sjuka idag. Fy tusan vad jag hatar det här livet.

  Grattis Reinfeldt, du har lyckats döda många av oss mindre värda genom din Nazi-politik.
  Även mig snart. Jag förstår verkligen hur Judarna kände sig under Hitlers utrotning.
  *ska det ske idag tro. eller när kommer den slutgiltiga dödsdomen*

  SvaraRadera
 4. Anonym
  Istället för att ta ditt liv kan du kolla in hur jag gjort: http://socialamedborgargardet.ning.com/forum/topics/raedda-dig-sjaelv-och-andra .Jag ställer upp som prejudicerande exempel om det behövs!!! Själv fick jag "hota" med att sätta mig och hungerstrejka och tillkalla massmedia innan de efter tre-fyra månaders utredning godkände mitt förslag (det fanns ju inga hållbara motargument! )
  Jag har funderat mycket, men kommit fram till att en isoleringscell är ett bättre alternativ också, dvs OM det går så långt att alternativet är tvångssysselsättning till jag stupar (vilket jag känner folk som gjort!!!)!

  Låt inte de mordiska ASEN i riksagshuset driva dig till självmord, du och alla andra är värda så mycket mer och ALLA ENSKILDA sjuka är mer värda än samtliga riksdagsmän sammanlagt !!!!!


  Mvh/Mats
  Tel: 0763370337
  http://socialamedborgargardet.ning.com/profile/MatsEriksson

  SvaraRadera
 5. Parasiter är dom asen som behandlar sjuka som djur. Till och med djurens rättigheter är större, det säger allt om alliansen som snart ska göras arbetslös. Det verkar som effekterna nu börjar sprida sig som ringar på vattnet. Jag har nu fått minst två alliansväljare att vända de asen ryggen inför valet. Inte för det kanske inledningsvis blir bättre i det stora hela efter en rödgrön seger, men på lång sikt kan det bli märkbart. Och det finns temperaturskillnader i helvetet också. Så håll ut "Icke parasiten" Parasitera du på, det ska du inte skämmas för. Vi har alla betalat in till socialförsäkringen som gör miljardvinster varje år. Det blir mer nu pga den kriminella alliansregeringen som inte följer lagen om finansiering av socialförsäkringssystemet.

  /Empatio

  SvaraRadera
 6. Empatio
  Håller med till 99% Dom borde ställas inför folkrättsdomstol för tortyr och mord: http://matseriksson.blogspot.com/2010/01/stall-regeringen-infor-ratta-for-mord.html
  Men jag väljer något annat än riksdagspartierna, som ALLA varit med om utförsäkringskedjan och ALLA varit med om att säga nej till allmän rättshjälp till sjuka!

  SvaraRadera
 7. Nux, bara allianspartierna röstade ja till utrensningskedjan / prop 2007/08:136 och Betänkande: 2007/08:SfU12. se här:
  http://www.riksdagen.se/webbnav/?nid=3154&rm=2007/08&bet=SfU12

  /Empatio

  SvaraRadera
 8. Empatio
  Det är tyvärr fel, samtliga riksdagspartier var med och det är länkat här:
  http://matseriksson.blogspot.com/2009/07/judasvanster-och-grona-lurifaxer-mp-och.html, en länk som ingår i det tidigare länkade inlägget!
  Det påbörjades redan 2003!

  De Röd-Grönas arbetslinje för sjuka kan man läsa om här: http://socialamedborgargardet.ning.com/forum/topics/de-roedgroenas-arbetslinje . Citatet från De Röd-Grönas arbetslinje kunde lika gärna ha sagts lr skrivit av Husmark lr Axen, sorgligt, men sant!

  Det är en lång väg kvar innan oppositionen är trovärdiga!
  Det skulle behövas något helt nytt parti i svensk politik, ett RIKTIGT välfärdsparti där alla ingår!

  (Och för att undvika några SD-kommentarer od kan jag tillägga att allas rätt till välfärd och trygghet gäller hela världen)!

  SvaraRadera
 9. Om du talar om rehabkedjan så har du fel. Den röstade oppositionen emot. Det står på länkarna jag skrev till riksdans hemsidas.

  2003 var det Göran Persson som bestämde. V+mp var bara släpvagnar till honom.

  Empatio

  SvaraRadera
 10. Empatio
  Det är halveringen av sjuktalen man var rörande överens om, där rehabkedjan och arbetslinjen är en väsentlig del, den OBEFINTLIGA rehabkedjan!
  Lika rörande överens som samtliga riksdagspartier är om att vi sjuka inte skall ha rätt till allmän rättshjälp!

  Det är svårt att inte se, om man inte blundar riktigt hårt, att samtliga riksdagspartier varit med om att tvinga ut sjuka att arbeta och dessutom bevisligen anser att vi inte ens har rätt att försvara oss mot denna omänskliga behandling! Vi har inte stor chans mot Försäkringskassan (Goliat)Om vi inte är rika nog att betala en jurist själv! Detsamma gäller socialtjänsten, ingen rättshjälp till de som redan är långt under ytan!
  Det här är samtliga riksdagspartier överens om att så skall det vara!
  Pedofilen Anders Eklund har mer rättigheter än oss sjuka!

  Dessutom så bryter Sverige mot EU-rätten i denna fråga om juridiska ombud till medborgare som behöver hjälp mot myndigheter!

  För ett tag sedan så krävde opposiotionen att regeringen skulle be de sjuka om ursäkt! Men var är oppositionnens ursäkt till att de varit med hela vägen att ge sjuka valet tvångsarbete (vilket man i bästa Orwellstil kallar rehabilitering) lr inga pengar alls!

  SvaraRadera
 11. Det finns exakt fyra stycken i riksdagen som bevisligen gjort något för de sjuka! De fyra sossar som reserverade sig mot beslutet att neka sjuka allmän rättshjälp! Övriga hänger sig åt det politiker brukar, valfläsk!
  Nekar man sjuka rättshjälp, aktivt lr passivt, då saknar man all trovärdighet i frågan om sjukas situation, sen kan man "fläska" på hur mycket man vill utan att deras reella politik och sjukas situation förändras!


  Mvh/Mats
  Tel: 0763370337
  http://socialamedborgargardet.ning.com/profile/MatsEriksson

  SvaraRadera
 12. Rehabkedjan fanns före 2003, men det hette 7-stegs-mnodellen och innebar samma som rehabkedjan. Enda skillnaden är att rehabkedjan försetts med tidsgränser när bedönmning av funktionsförmåga ska utökas mot hela arbetsmarknaden plus skippades sociala hänsyn som arbete, bostadsort, ålder, yrke osv. Halveringen av sjuktalen är inget problem om man ger sjuka chans att rehabiliteras. Det är en stor skillnad mot nu när folk dröser ur försäkringen inte för de är friska utan för de passerat en sista dag i tidsgränserna.

  Empatio

  SvaraRadera
 13. Angående brott mot EG, så gäller EGs regler inte rättshjälp. Det är en nationell angelägenhet.

  Empatio

  SvaraRadera
 14. Ja en fiktiv tidsgräns för när du är "frisk" (inte får vara sjuk lämgre, bara för att det är så .. ) är ju faktiskt en väsentlig skillnad!

  Och att tro att man kan halvera sjuktalen överhuvudtaget, tja det kan man ju tro om man vill, för min del ¨låter det mer som science fiction!
  Det väsentliga är att den sjuke ges den hjälp som kan ges och därefter kanske möjligen eventuellt blir bättre!
  En annan sak är ju att någon rehabilitering existerar ju inte, arbete är rehabilitering i nysvenskan, arbeith mach frei!


  Ang. allmän rättshjälp så är det vad insatta personer berättat, jag hittar tyvärr ingen hänvisning just nu! Men det är väl som med alla lagar och regler, en tolkningsgfråga och bygger på prejudikat etc. efter tolkingar och bedömningar! Juridik är de möjligas konst, som bekant! Hur som helst så finns det insatta personer som hävdar det!
  Ska kolla upp det iaf ...

  SvaraRadera
 15. Ang. rättshjälp, hur som helst så borde det vara varje medborgares rättighet, borde vara en självklarhet! Men det är mycket tyvärr som borde vara en självklarhet, t ex att en sjuk får vara sjuk och inte skall behöva slå pannan blodig för att få ett värdigt liv ....

  SvaraRadera
 16. Wem kan få rättshjälp?
  "Du skall vara i behov av juridiskt biträde utöver rådgivning och detta behov kan inte tillgodoses på annat sätt. "
  Låter glasklart för en lekman, men ...
  Kan rättshjälp erhållas för alla tvister?
  http://ec.europa.eu/civiljustice/legal_aid/legal_aid_swe_sv.htm#4.
  De magiska orden KAN och MEN med mera krånglar till det hela, men får väl se vad de insatta kan säga, återkommer ... ...

  Den somorkar kan ju läsa och tolka här:
  http://ec.europa.eu/civiljustice/legal_aid/legal_aid_swe_sv.htm
  Själv nöjer jag med med tillsvidare med att konstatera att det är bpde i grundlag och diverse FN- resolutuoner konstaterat om att ALLA har rätt till lika behandling osv ... ...

  SvaraRadera
 17. MATS,

  Väsentlig skillnad:

  Bra att du ser den. För vill du ärligt talat ha kvar den här regeringen i fyra år till?

  Länk: http://ec.europa.eu/civiljustice/legal_aid/legal_aid_swe_sv.htm#4. Gäller rättshjälp enligt svenska lagen. Du hävdar att EG-reglerna ger rätt till rättshjälp. Jag hävdar att du inte kan få rättshjälp enligt EG-reglerna. Tills du visat på vart du hittat stöd för ditt påstående så gäller att det finns ingen rättshjälp enligt EG. Men jag håller med om att sjuka och svaga borde ha rätt till rättshjälp mot socialen, af, fk och kronofogden.

  SvaraRadera
 18. //EU Rättighetsstadgan http://www.nackskadeforbundet.se/EU-ratt/Rattighetsstadgan.pdf
  RÄTTSKIPNING
  Artikel 47
  Rättshjälp ska ges till personer som inte har tillräckliga medel, om denna hjälp är nödvändig för att ge dem en effektiv möjlighet att få sin sak prövad inför domstol. //

  Inga sådana undantag är angivna ...//

  Jag har dock skickat frågan till eu-upplysningen@riksdagen.se samt till Dan Holke. VD, Chefsjurist på http://fackjuridik.com/

  Jag pratade precis med Bert Magnusson på nackskadeförbundet.se (http://www.nackskadeforbundet.se/kontakta.php) precis och det är så att sverige bryter mot EU-reglerna i denna fråga!
  Jag fick också tips om att det blir ett seminarium den 29:e oktober om bl a EU-rätt i Falun

  SvaraRadera
 19. Men jag kan konstatera att EU upplysningen i Sverige säger samma sak som du, att dessa regler bestäms nationellt!

  SvaraRadera
 20. Nej jag får säga att det är en intressant regel du hittat där i stadgan. Det verkar som om den står i Lissabontillägget. Den regeln har inga undantag utan gäller civila och offentliga tvister som jag ser. Jag får nog ändra mig i denna frågan :=p

  Så har nog Nackskadeförbundet rätt tolkning av stadgan.

  Empatio

  SvaraRadera
 21. Själv väntar jag svar från Förvaltningsrätten dit jag har överklagat FK:s avslag på varaktig sjukersättning.
  Har i min överklagan hänvisat till Europakonventionen om de mänskliga rättigheterna, europeiska sociala stadga och FK:s egna vägledningar och påpekat paragraf för paragraf om de brott FK har gjort.
  In åkte även med gamla läkarpapper som förtroendeläkare skrivit där t.o.m de anser att jag har en varaktig hinder och kommer inte kunna arbeta enligt ens dagens regler.

  Få se vad som händer.

  SvaraRadera
 22. ...kan inte låta bli att fundera på varför facket och socialdemokraterna sålde ut sin själ när de gav Svenskt Näringsliv och arbetsgivarna hela makten över arbetslivet!? Individuella lönesystemets införande..borttagandet av facket tolkningsföreträde..arbetsgivarens makt att leda och fördela arbetet..etc. etc! Sedan dess dvs när parterna tecknade samverkansavtal i början av 1990-talet!!!???....har sjukskrivningar i psykiska stress o utmattningssjukdomar ökat katastrofalt utan att fd regeringen och nuvarande regering och riksdag varken reagerat el. agerat. Denna..den största sjukfrånvaroorsaken,, som alltså främst drabbat anställda i offentlig sektor..inom skola, vård o omsorg kan alltså vara konsekvensen av en helt medveten strategi som både förslavat och försvagat arbetstagarna. Förlorarna vet vi vilka det är...men vilka är vinnarna??

  SvaraRadera
 23. Det är just hela grejen...Det finns inga vinnare i slutändan!!!
  De som har arbete inom vård och omsorg får slita värre än någonsin och blir också sjuka till slut.De arbetslösa blir sjuka av för dålig ekonomi och utanförskap. De redan sjuka blir sjukare av att rehabiliteras ihjäl av FK eller AF.Hela samhället har hamnat i en ond cirkel där politikerna tydligen tror att vi människor är robotar. Tyvärr kör vi nu också slut på våra barn redan i förskolan med stora barngrupper, otaliga infektioner som sprider sig. Stress med aktiviteter, helst flera dagar i veckan efter långa skoldagar med läxor som ska göras. Det här håller inte, vi orkar inte längre, därför sprider sig den psykiska ohälsan nu långt ner i åldrarna och alla ska medicineras mot sin psykiska ohälsa. Du blir skuldbelagd och du måste själv anstränga dig för att bli bättre och äta MER OCH FLER MEDICINER... Så rullar det på utan slut tycks det men det finns absolut inga vinnare i slutändan!!!!

  SvaraRadera
 24. älskade medmänniska vad du änn gör så ge aldrig upp duär unik ock värdefull ock kan aldrig hjälpa att du blivit sjuk jag förbannar denna fruktansvärda regering ock vi ska inte glömma att reinfeldt redan som 17-åring skrev boken det sovande landet där ingen välfärd fanns ock folk levde på gränsen till svält vad behövs en sådan här människa till förutom att sprida ondska rösta bort svinet nu

  SvaraRadera