fredag 13 augusti 2010

Bankrutt, sjuk och utan bostad

Hej jag heter P.
Jag vill väl bara dra min lilla historia fort, sen tacksam för tips hur jag ska bekämpa dom som förstört mitt liv och min familjs.
Jag blev sjukskriven av läkare för min knäskada, titanskruvar i knät sen en äldre skada som nu utvecklats till kraftig artros. I alla fall blev jag sjukskriven 24/3 och skickar in läkarintyg, tror att allt är ok, sen efter nån månad hör dom av sig och säger att intyget inte räcker. Dom ber då om ett nytt intyg vilket dom får, sen tar det väl 2-3 veckor till och dom säger att utredning ska ske och dom överväger att inte betala ut pengar. Inga klara besked!
Jag väntar och väntar under tiden har jag hyror att betala samt räkningar och 3 barn att betala för. Situationen börjar bli krisig o jag vet inget o får inga svar när jag ringer, det är deras läkare som bestämmer men dom säger att det går nog bra nu när dom fått 2 intyg. Tiden går är uppe i ett par mån nu, jag har redan skuldsatt mej, lånat av vänner, mina besparingar är helt borta.
Jag ringer o dom säger att överväga ändå att inte betala ut pengar. Inga klara besked! Jag ber min läkare ringa dit för att hjälpa mej, inget funkar men min läkare orkar inte mer, säger att hon borde ha juristutbildning för att klara av dom och deras läkare, som aldrig ringt, undersökt mej, eller något.
Jag är så klart bara ett nummer nånstans i deras pappershögar. Jag går bankrutt, mina vänner, familj kan ej hjälpa mer. Samtidigt går då mitt förhållande sedan 18 år åt skogen pga. av allt som det sliter med detta. Jag står nu på gatan ingenstans att ta vägen, får sova hos nån vän nån dag men sen går det ej mer. Jag ligger i tunnelbanan 2 nätter, nu börjar det krisa riktigt, mår så psykiskt dåligt att jag inte vill tala om det. Men tar kontakt med soc. som lyckas hysa in mej på olika vandrarhem. Jag orkar inte flytta mer och har ingen mat nu. Sociala lyckas få in mej en vecka på Bokloster Motel i Märsta. Jag får kontakt med en underbar handläggare på socialen i Täby som tar tag i hela situationen, direkt och i princip räddar mitt liv.
Med hennes stöd och hjälp lyckas jag klara mej. Vi ringer utförsäkringskassan, men hon får också nobben, det är som att tala med en betongvägg. Sen efter 3-4 månader får jag beskedet NOBBEN!
Deras läkare har sagt sitt, inga pengar retroaktivt heller. Börja jobba nu, säger de! Jag har mycket kraftig artros, i första läkarintyg står Mycket svårt att gå mer än 500 m. Jag blir sämre, nästa läkarintyg, kan nu ej gå mer än 200 m. Efter det försöker min läkare ringa dom och beskriva men icke! Jag har under tiden nästan gått under, helt bankrutt, ingen familj, skyldig stora pengar, ingen fast punkt att bo på. Blev alltså bollad över till socialen som nu får reda upp situationen, mycket dyrt för skattebet.
Jag är nu ännu sämre än nånsin, och säkert lång Rehab väntar. Om jag ens klarar av att jobba mer. VORE TACKSAM om nån kan ta tag i detta som händer och även tacksam för hjälp hur jag ska återfå min tro på beslutsfattarna, går nu med krycka och min tidigare nackskada som jag hade för många år sen har kommit igen pga. av kryckorna. Ska jag behöva gå igenom samma sak igen?
VÅGAR nu inte operera mej för att jag inte vet om när operation är klar. Får jag ligga kvar i sängen på sjukhuset när jag vaknar upp efter narkos, eller måste jag springa till arbetsförmedlingen direkt och söka jobb? Tacksam för hjälp om hur jag ska göra, vågar jag operera mej.
Dom har inte bara förstört mitt liv utan även lyckats stjäla mina pengar, runt 30-40 tusen kr. Och var är dom, i deras fika kassa eller i deras läkares egna fickor?
Skall förresten opereras i slutet av denna månad. Troligen såga av benet under knät för att sedan sätta ihop det igen för att byta slityta. Gick ej med vanlig knäledsoperation pga. av min förra skada.
Tack för att jag fick komma till tals.

26 kommentarer:

 1. Det är precis et här knappt någon tror i sim enfald händer i Sverige!
  Inte ens kritiker tycks tro det eftersom man envisas med att prata skit om att sjuka tvingas till socialtjänsten och att det är slutstationen!

  Men du, jag och några andra vet hur illa det är ställt i Sverige av idag!


  Mvh/Mats Webbansvarig och kontorist
  Tel: 0763370337
  http://socialamedborgargardet.ning.com/profile/MatsEriksson

  SvaraRadera
 2. Hej P.
  Tårarna är inte långt borta då jag läser om vad du gått igenom och jag hoppas att du ska få upprättelse!

  Ja man blir så förbannad på denna jävla regering å deras fascist metoder! Så mycket lidande för så många och det verkar inte ha någon ände:(

  etik Resurs och sociala medborgargardet.

  SvaraRadera
 3. Jag har spritt det här på Facebook och ... det är dags för folk att vakna!!!

  Med överskriften: "Skippa skitpratet att sjuka tvingas till socialen - Det är ett lyxproblem, det är mycket värre ställt IWCS"
  http://socialamedborgargardet.ning.com/forum/topics/skippa-skitpratet-att-sjuka

  SvaraRadera
 4. Kontakta media, gå in och skrik, "sittstrjka" på socialen, i riksdagshuset (när de väavlönade skitarna avslutat sin semester! Jag följer med utan att tveka en endaste sekund ... Det är mer än nog sedan mycket länge! Ett tält på segels torg lr utanför riksdagshuset ....

  Mvh/Mats Webbansvarig och kontorist
  Tel: 0763370337
  http://socialamedborgargardet.ning.com/profile/MatsEriksson

  SvaraRadera
 5. Vissa kommentarer är så pinsamma.Ser ofta ett och samma namn.
  _________________________________________________
  Blir lite fundersam P hur det kunde gå så galet för dig.Har du barn kan dom inte neka dig bostad.
  Vad det en ny skada i knät kan ingen neka dig sjukskrivning.
  Iannat fall har dom klampat i klaveret.Det är ju inte första fallet FK gör fel med.

  SvaraRadera
 6. Anonym
  Självklart har du missat att socialtjänsten har krav på att stå till arbetsmarknadens förfogande:
  --
  http://matseriksson.blogspot.com/2009/10/en-sjuk-manniskas-trappsteg-i.html

  ---
  http://api.ning.com/files/Hp35UHGFNKQFs8NVRfYdlBiYW2xmwj1wWA-EHOr5O5bRY7Mal5xlQ*TTw0sGfx35KBIAGTnFRXk179xwr4JLpBsHISYDoBfH/Flygblad_exempel.jpg

  SvaraRadera
 7. Det är klart man blir förbannad över hur sverige faktiskt fungerar, lr snarare INTE fungerar och i synnerhet att folk lever i det blå fullständigt och inte vill se lr blundar hårt för verkligheten!
  http://socialamedborgargardet.ning.com/forum/topics/skippa-skitpratet-att-sjuka

  SvaraRadera
 8. Jag lider med dig Jg sitter i båten utför själv men det jag kan ge dig är att kämpa vidare bana väg för alla oss som blir så illa behandlade tillsammans visar vi omvärlden att detta inte accepteras .Tills dess så skickar jag en stor skopa omtanke till dig och tack för att du vågar visa din värld för även de som blundar.

  SvaraRadera
 9. Se till att få kontakt med pressen!! Detta är något de säkert vill skriva om och som kanske rent av kan beröra soffpotatissvensson. Han/hon kan rent av råka skada knäet själva nån dag! Själv väljer jag att fly landet. Har en kronisk sjukdom och blir snart utförsäklrad.
  Stå på dig nu!!! Du kan knappat förlora mer! STRID!!!

  SvaraRadera
 10. ”Myndigheternas fascistoida tendenser breder ut sig i samhället.
  Tramp, tramp, tramp.
  Stövelklackar som ekar i de långa glansiga
  korridorerna.
  I maktens boning.
  Statens lakejer.
  Väldrillade tjänstemän.
  På väg!
  Stå upp!
  För den slutliga lösningen.
  Innan dess utfördes ett lagbeslut på förbud mot:
  gamla, sjuka, arbetslösa.
  Så ute i verkligheten jagas dessa av de stövelbeklädda.
  Och myndigheterna välsignar detta och ser åt andra hållet.
  Märker de jagade med igenkänningstecken,
  så jägarna inte undgår någon.
  Tvingar de jagade till lägren med all sin förljugenhet.
  Det skall bli så bra, så.
  de jagade mals ner i systemet, bytet läggs ner.
  Och sparkas på…
  Det går att bete sig som råskinn i dagens Sverige.
  Myndigheterna ser inget och moralens väktare i regeringskansliet har redan fått plikta med sitt liv.
  Stövlarnas tramp och fascismens nya ansikte.
  Tillslut bygger man vägar ovanpå alla som drabbats av förbudet, fått sätta livet till.
  De som fått betala ett högt pris.
  Vem står på tur härnäst?


  *  Ja, så skrev jag för lite mer än ett år sedan, ungefär! Och att moralens väktare får plikta med sitt liv i regeringskansliet menas med att de fått plikta med sina själar, de få som inom systemet ifrågasätter det. Och har man fått plikta med sin själ, så är man så gott som död redan. Det skulle inte förvåna mig att de förpassas ut i kylan och hamnar längst ner i regeringskansliets källare där de får sitta och klistra kuvert tillsammans med den förra landshövdingen på Gotland, Marianne Samuelsson.
  Samhället tenderar att närma sig den modell som föregicks nazisternas framgångsrika intåg i den tyska förbundsriksdagen på den tiden, det ser faktiskt väldigt oroväckande ut när vi ser alla "faser" som människor ska passera eller system som undergår "faserna" jobbskatteavdraget, fas 3 i jobb och utvecklingsgarantin m.m.
  Låter det inte misstänkt likt "anschluss"? Låter det hela inte misstänkt likt "die Ende Lösung"? (Förlåt min tyska...)
  Alla ska pressas in i en mall som de inte hör hemma i. Piskan viner över landet, du ska! Du får inte! Gå dit! Gå hit! Det har du inte rätt till! Nej och åter nej! Godtyckliga utredningar på Försäkringskassan som lider stora brister på faktiska underlag, arbetsförmedlingens placering av sjukskrivna - på platser där de inte alls hör hemma! Mångas återgång till arbeten som de inte klarar av, allt för att slippa Försäkringskassans förföljelse av dem!
  Ja, jag måste sluta här, man orkar bara ta alla dessa vedervärdigheter i små portioner! Jag vet!
  Och alla frågar sig: Vad ska man göra?
  Frågan är inte alldeles lätt att besvara men jag tro att man måste göra så här: Att alla de som anser sig kunna föra allas talan gör det på något sätt, skriver, talar, pläderar m.m. Att man gör sin lilla bit i det hela utifrån sina förutsättningar!
  För på något sätt måste protesten framföras!
  Jag skriver om det, andra kan länka om det, några kan tipsa om det och den massmediala bekvämligheten borde resa sig ur alla sina soffhörnor och se sanningen i vitögat och skriva om den.
  NU!”

  SvaraRadera
 11. Linda Åberg Höga Kusten Poeten '
  Tummen upp för mycket bra poem ...

  SvaraRadera
 12. Jag kan inet säga något egentligen, bara bli alltmer övertygad om att dagens system MÅSTE ändras. Det är inte människovärdigt. ingen människa ska behöva behandlas så utav myndigheterna. Att tvingas från hus och hem pga sjukdom hör inte hemma idagens sk välfärdssamhälle. Det bör strida mot konventionen om de mänskliga rättigherna om jag inte minns helt fel...

  Jag kan bara lida med dig och önska av hela mitt hjärta att du till slut får den vård och den hjälp just du behöver för att dels återfå din tro på mänskligheten dels få en rättvis och god chans att verkligen bli frisk och komma på fötte ordentligt igen.

  /Pisal

  SvaraRadera
 13. Jag lider med dig och många andra. Har det själv jobbigt. Tyvärr verkar inte människor bry sig i Sverige längre, de bara ser till sig själva. Och just nu verkar det bli 4 år till med samma regering. Något stort måste göras. Vanliga människor (friska) måste hjälpa oss.

  SvaraRadera
 14. Anononym
  Konventionen om de mänskliga rättigherna, EUs rättighetsstaddga samt vår egen Grundlag
  Här är en del i korthet ... http://socialamedborgargardet.ning.com/forum/topics/dasspapper-vaara-raettigheter


  Mvh/Mats
  Tel: 0763370337
  http://socialamedborgargardet.ning.com/profile/MatsEriksson

  SvaraRadera
 15. Det är förjäkligt att det får gå till så som det gör. De har verkligen blivit en förnedringskassa

  Hoppas verkligen att de löser sig på något sätt för dig. Önskar att jag kunde göra något för dig.

  Är själv utförsäkrad (tog dock åtta månader innan beskedet kom)och får hjälp av socialen sedan 1,5år tillbaka. Ser ju inte så roligt att vid 36år ha en livstid med socialbidrag att se framemot men däremot är jag mkt tacksam att det finns så man överlever i alla fall.

  Egentligen så måste man stå till arbetsmarknadens förfogande för att ha rätt till socialbidrag men där jag bor har de tvingats göra undantag och står inom någon extra kategori. Har lämnat läkarintygen till soc istället för FK.

  SvaraRadera
 16. P
  - Kontakta media, det är så lätt för politiker och kvasiintellektuella som lever på en helt annan nivå - uppe i det blå, att viftra bort anononyma historier på Internet!
  Förnedringen och politiken reella resultat måste få ansikten!
  Gör gärna någon protestaktion på Fk i riksdagshuset lr varför inte på Sergels torg!

  Som jag skrev tidigare, jag kommer och deltar själv om du vill, jag är evennerligt trött på alla bamsekramare som endast hänger sig åt läpparnas solidaritet!
  Jag har stått på riksdagsläktaren redan och kan göra det igen, lr nåt annar som uppmärksammar problemet!!!
  Men det är fel land uppenbarligen, för här i sverige är man en tyst tiger och tar hellre sitt eget liv lr tittar på när andra gör det!


  Diana
  Ja det finns socionomer med empati som gör sitt bästa att hjälpa TROTS regler! Det finns även fackförbund som betalar ut a-kassa TROTS att de vet att personen inte kan ta arbete!
  Men det är ren och skär Rysk roulette före den sjuke!!!
  Mvh/Mats
  Tel: 0763370337
  http://socialamedborgargardet.ning.com/profile/MatsEriksson

  SvaraRadera
 17. Det är förjävligt hur de behandlar oss sjuka... Jag förstår vad du går igenom, vet hur ångesten kryper inom en och man ser ingen lösning... Efter 6 års sjukersättning pga värk i nacke,rygg, axlar blir jag utförsäkrad den sista september... Trots flertalet utredningar om min arbetsförmåga under åren... Trots flera samtal om att få tala med min handläggare på f-kassan så har hon inte hört av sig. 1 ½ månad kvar och jag vet fortfarande ingenting... Ångest, ekonomi som går i kras... Inte kul att leva i dagens samhälle när man är sjuk....

  SvaraRadera
 18. - Sjukupproret för allas välfärd

  Mynttorget Stockholm kl.12.00
  demonstration
  Åter vid Mynttorget kl. 13.00
  Tal och musik

  - Feministiskt Initiativ Linnea Sjögren
  - Prinsessan av folket
  - Therese Rajaniemi
  - Bert Magnusson Nackskadeförbundet
  - Ann Katrin Persson, Sociala Medborgargardet för Allas Rätt Till Acceptabel Social Trygghet
  - Jenny Fjell Resurs

  Sång och musik Jan Hammarlund

  http://www.facebook.com/group.php?gid=114742385229737&v=app_2373072738#!/topic.php?uid=114742385229737&topic=145


  Det blir även manifestation i Sundsvall arrangerat av Aktionsgruppen för de sjukförsäkrades rätt
  http://protestera.just.nu/  Mvh/Mats
  Tel: 0763370337
  http://socialamedborgargardet.ning.com/profile/MatsEriksson

  SvaraRadera
 19. ja hej det är P igen.Ett exempel till är att när jag bodde på hotellet som soc. betalade,då träffade jag en man i 60 års åldern,
  han hade haft 5 hjärtinfarkter och en stroke
  men det räckte nu inte för förs.kassan,utan han skulle ändå nu fort in i arb.livet efter
  sin sista stroke.
  Han sa jag har jobbat nu hela livet och har
  nog inte många år kvar kan ju dö imorgon om det blir en infarkt till
  Han orkade inte mer så han hade nu börjat dricka
  han sa,jag dricker för att inte tänka och även
  för att ha en liten stund av lugn,även om jag
  vet att det inte blir bättre av detta.
  Han satt där med dom andra som bodde där,dom
  drack en del och skämtade och talade om livet förr och gamla minnen.
  Det ska dom inte ta ifrån mej i allafall.
  Han sa han visste han drack för mycket men
  orkade inte annat numera.
  Jag själv som är 43, är tydligen för gammal
  för att hitta ett arbete.Har gått nu 7 år,
  och har sökt hela tiden.Jag har fått en del
  3 dagars utb.och ett par tillfälliga jobb där
  man ska jobba utan lön,men med a kassa man har.

  Till och med på arb.förm. säger dom att man är inte intressant på marknaden,är lite för gammal.
  43 år !!!!. Jo för arb.givarna ser helst yngre dom kan satsa på. och billigare att anställa,samt billigare skatt mm.Bra att unga får jobba,men borde finnas nåt för alla.Nu när folk är över 35 börjar dom bli till åren.
  Men hoppas dom som bestämmt detta med utförs,
  och att folk ska snabbt in i arb livet innan dom tillfrisknat,själva hamnar i den situationen.Hur kan dom sova gott på nätterna när dom vet att folk går under,även deras familjer.FYY FAAAAN helt enkelt. men som dom säger what goes around comes around får man hoppas.Okej det var jag med knät som skrev igen ville bara tillägga det

  SvaraRadera
 20. Det är dags för vår regering att prioritera våra egna nu. Eller hur?

  SvaraRadera
 21. Anonym INGEN är mer värd än någon annan att satsa på oavsett var man bor! det är omfördelning från rik till fattig som gäller, kort sagt Allas Rätt Till Acceptabel Social Trygghet!

  SvaraRadera
 22. När det är så här illa för så många. Inte bara för utförsäkrade utan även för arbetslösa som inte uppfyller a-kasse villkor av olika skäl och tvingas leva på aktivitetsstöd på 223 kr brutto per dag. Netto blir det 3 500 kr i månaden oavsett hur mpnga år man jobbat o betlata skatt.. ! Då ÄR det galet nånstans. Sjuka rår inte för sin sjukdom/skada och behöver vård, stöd och rehab. Arbetslösa med sån låg erättning tvingas att leva i misär som straff för att jobb inte finns. Folket måste samla sig och protestera. Inte skämmas och vara offer. Men hur ? bilda nytt parti ? Insamling för människor i nöd ?

  SvaraRadera
 23. när sunt förnuft försvinner då får vi ett osunt klimat. Det är skandal att en person skall mista barn,familj,bostad o pengar samt vara sjuk. Att inte denna berättelse kopieras och sänds till expressen/aftonbladet! Jag tycker att om nån kan och orkar så borde man göra det så man kan hjälpa den stackare som nu far illa...
  Har själv hamnat utan bostad nu och har 2 barn som jag vårdar heltid. Är sjukskriven pga att jag hyrt en bostad av ett kommunalt bolag där det var kyla och bullerstörningar över gräns och riktvärden som socialstyrelsen satt upp. fk anser jag har full arbetsförmåga fast jag inte kan vistas nära samhälls ljud pga att jag fått överdosering av buller. Kan inte åka i bil mer än korta sträckor, blir superdålig av ventilationer,frysdiskar,surrande ljud. Jag får ingen ersättning för jag har full arbetsstyrka. Jag vräktes från bostaden,för 12 dagar sen. Idag spelar lagar och riktlinjer ingen roll, man får ingen hjälp,man är helt utan skydd idag. DET är sanningen om rätts sverige, landet som lever på gamla goda ryckten om välfärd,trygghet och ett socialt fungerande system. Idag...fungerar inte lagar. Det spelar ingen roll att lagar finns, myndigheter följer inte lagarna och därför förstörs människors liv och många väljer att avsluta sitt liv eller ta till ångestdämpande medel för att överleva dagen. Vi har ett ohälsosamt klimat i sverige idag!

  SvaraRadera
 24. I vilka jobb behöver man gå mer än 500 m? Är väl bara att skaffa ett stillasittande jobb? Vad är problemet?

  SvaraRadera
 25. Bara skaffa ett sittande jobb??
  Man tror att man har läst det mesta men det toppas hela tiden......helt otroligt.

  SvaraRadera
 26. Det måste bli ändring ... Stötte kram. Välfärd finns bara för dom som är friska.
  Systemet sviker dom som har det svårast med värk å sjukdom som sen blir bara värre både fysiskt och psykiskt.

  SvaraRadera