onsdag 6 januari 2010

Att förtrycka ett folk - på ett subtilt sätt

Först misstänkliggörs målgruppen, sedan lurar och särskiljer man dem och sedan väntar utrotning. Den borgliga propagandan är något nytt för folket. De har genom sina ord förvrängt verkligheten. Fredrik Reinfeldt framstår som den starke ledaren vilket kan få Sverige ur krisen. Sjuka, pensionärer alla som kostar pengar görs ansvariga för alla problem. Fredrik Reinfeldt är en mycket duktig talare som vid valet 2006 ingav framtidstro hos folket. Med skickliga politiska manövrar duperar han befolkningen att tro att det är de sjuka och svaga som är roten till allt ont. Borgarna gör ingen analys av fattade förslag, vad blir eventuella konsekvenser och effekter för det svenska folket?

Två olika verkligheter är det mellan en som är sjuk och fattig, och en som är rik och frisk.
Att skicka folk till socialen är ett sätt att på papper minska ohälsotalet och få ner sjukstatistiken, vilket låter bra utåt men det är en propaganda på låg nivå, samt en rehabiliteringskedja som egentligen inte är något annat än ett begrepp som inte funkar i praktiken. Allt för att det ska låta bra utåt med den blå demokratin. Den s.k. rehabiliteringskedjan kommer att leda till att stora mängder sjuka människor blir av med sin sjukpenning. De kommer ut på en arbetsmarknad i lågkonjunktur där det är svårt även för den som är helt frisk att få ett jobb. Enligt regeringen ska den som utförsäkras och är arbetslös hänvisas bland annat till det som kallas tredje fasen i jobb- och utvecklingsgarantin. Det handlar om ”samhällsnyttig sysselsättning” hos kommunerna. Ersättningen blir socialbidrag alternativt aktivitetsstöd till 65 % eller lägsta nivån på 223 kr per dag. Men många av dem som utförsäkras kommer antagligen inte att kunna delta i tredje fasens aktiviteter på heltid, utan tvingas leva på deltidsaktivitetsstöd. Andra är FÖR SJUKA för att alls kunna delta i något arbetsmarknadspolitiskt program, vad händer med dessa? Resultatet blir att många människor kommer att tvingas vända sig till socialtjänsten för att klara ekonomin. Vad som händer på socialen? Beskedet från socialen är inget annat än… sälj vad du har!

Regeringen inför en järnridå mot den sjuke. Försäkringskassan prövar om du är sjuk numera. Du har en läkare eller specialistläkare som bedömer och fastställer en diagnos på dig. Du är kanske starkt begränsad p.g.a. att du är rörelsehindrad, medicinskt eller psykiskt eller annat. Du har förtroende för din läkare och du som är sjuk är medveten själv om dina begränsningar som du har p.g.a. din sjukdom eller skada. Men försäkringskassan bedömer att din läkare inte fattat rätt beslut och du blir kränkt och misstrodd som sjuk. Är den som är sjuk i Sverige, rättslös idag? Om jag får problem med bilen far jag till en bilverkstad inte till ICA med bilen, ungefär så känner sig den sjuke nu, då ansvaret ska ligga på Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Hur kan detta få ske?

Fredrik Reinfeldt hävdar att civil olydnad är skadlig för demokratin. Ja, det förstår vi med tanke på vad han kommer att driva igenom. Detta är bara början till att underminera demokratin, Strejker kan liknas vid terrorism och strejkrätten kommer att avskaffas med tiden, under den blå demokratin som kommer vara för endast de välbeställda. Demokratin är en försvårande omständighet för att genomföra den rätta politiken tycker vår statsminister. Det finns inget alternativ för att få bukt med arbetslösheten, än att skapa en verkligt hungrig underklass och kraftigt ökade klyftor, tycker han likaså.

Stycket... trygghetens kärna... i boken Nostalgitrippen...
"Trygghetens kärna" och det långt mer pragmatiska "Välfärdsstatens omstöpning" där man erkänner att "medborgarna kan t ex inte motiveras av ekonomiska kniven mot strupen-budskap" och att man därför måste inge "trygghet" i att välfärden kvarstår, samtidigt som man monterar ner den.

I denna verklighet lever många idag eftersom de är sjuka, men i morgon kan det vara du!
Vill du se dina barn leva i misär p.g.a. att de kanske blir sjuka?
Är det ett sådant samhälle du vill ha?
Vill du att välfärdsstaten ska rullas tillbaka?

Fakta finns att läsa HÄR

Det sovande folket/Fredrik Reinfeldt
Nostalgitrippen /Fredrik Reinfeldt
Stenen i handen på den starke/Fredrik Reinfeldt

2 kommentarer:

 1. skicka detta inlägg til fredrik reinfeld. gå in på google regeingen och kontakt mejla otäckingen och de andra i partierna

  SvaraRadera
 2. Elisabeth Thun20 januari 2010 13:06

  Debatt Ring P1 ;Vi har visst fått hjälp ifrån
  F-kassan tidigare /se nederst!
  Balans, i politiken tack!
  Rättvis fördelningspolitik så vi slipper bli uteliggare eller ingen försörjning får, då vi blir sjuka och annan utsatthet drabbar oss.Dom som utnyttjar systemet felaktigt på vår bekostnad går att hitta utan att förstöra livet för folk.
  Att man också i politiken bryr sig om att se över myndighetsmaktmissbruket, som finns på grund av att man bädddat=gjort detta möjligt på grund av att lagar och paragrafer borttagits eller då de finns är möjliga tolka på ett egensinnigt djävulskt vis, så att flyktingar inte släpps in i vårt land. .
  Och låt oss slippa "lögnens folk" tala inför valet 2010.
  Kort sagt återinför balansen ,den gyllene medelvägen,karaktärernas politik.
  Elisabeth Thun,
  2010-01-20 11:35
  SV:Balans, i politiken tack!
  Instämmer helt med Elisabeth Thun.Att låna pengar till en skattesänkning för de välmående är väl en form av bidrag från staten.Men som går till lyx istället .
  Alliansens ideologi är som i gamla tider ,men med andra ord som lurar folket.
  Verklighetsmänniskan,
  2010-01-20 11:51

  Ja, Verklighetsmänniskan likt som Orwell:s ord
  vi idag får vara med om ideligen.Hur orden förvrängs fräckt medvetet. Allt för att få folk rösta fel.Högern talar med vänsterna känslosamhet och ordval till och med.

  Bara en sån sak, som att man ideligen får höra om och om igen, att vi inte tidigare fått nån hjälp från Försäkringskassan. Det har vi visst fått det!

  Vi var många som när arbetsgivaren inte ville ha oss och gjorde oss sjuka medvetet och brände ut oss från 1990 framåt.Då fick vi hjälp ifrån försäkringskassan att återkomma till vårt jobb.Det var hårda strider, som ingen vill kännas vid.Har aldrig fattat varför?

  Istället talar man om "Livspusslet",som om man inte orkar bara för att man inte hinner med sin pojkes idrottsträning med bil fram o åter.

  Elisabeth Thun,
  2010-01-20 12:20

  SvaraRadera