måndag 30 november 2009

Snart utförsäkrad

Jag blir utförsäkrad sista februari eftersom jag fick förlängd sjukersättning i 18 månader för att hinna med att arbetsträna innan sjukförsäkringen går ut. Vad har hänt? Inget. Jag går och väntar på Verksam.

Nu har jag fått reda på att min arbetsgivare inte har gjort någon omplaceringsutredning på mig, och då kan jag inte börja på Verksam..
De har haft flera år på sig men inte gjort någonting. Den som sitter emellan är jag.

Nu håller jag på att själv försöka att hitta något. Men då säger försäkringskassan: NEJ det får du inte. Då ryker sjukersättningen.
Det är ju så man blir galen!

Britt-Marie

3 kommentarer:

 1. Men det är ju din arbetsgivare som F-kassan i så fall ska gå på, inte dig! Men du måste ju ha rätt till den ersättningen vi ska få vi som blir utförsäkrade i alla fall? Dorothea

  SvaraRadera
 2. Blir utförsäkrad 1 jan -10, är fortfarande sjukskriven men får då inte en spänn, min enda utväg var att ta avgångsvederlag eftersom jag ine står till arbetsmarknadens förfogande, alltså ingen a- kassa heller.
  Självmordstankarna kommer och går, känner mej efter 3 års utredning utan resultat ganska *liten*.
  Avgångsvederlaget ger mej lite respit, men jag är nu dessutom ofrivilligt arbetslös. Har Hjärtproblem och CFS med tillhörande depression.
  Som sagt, jag har inga utvägar kvar snart....

  SvaraRadera
 3. Samma här. Blev "tvingad" att ta avgångsvederlag trots att arbetsgivaren inte gjort någon rehabplan. Helt klart att arb.giv. vill bli av med oss = packet.
  Det du skrev Znyggo kunde varit skrivit av mig.

  SvaraRadera