onsdag 2 december 2009

Specialistläkare slår larm - äntligen!

DN Debatt


Är det följden av okunskap hos lagstiftaren och Försäkringskassan?

6 kommentarer:

 1. ingen empati,medskänsla,humanitet,suntförnuft,
  med dessa i grunden kommer man långt men de har varken f-kassan eller lagstiftarna,så man undrar
  hur de stiftar lagar.man ska ju hjälpa medmänniskor som har de svårt men vad händer jo totalt tvärt emot allt suntförnuft.inte spar de pengar på detta heller,blir i slutänden dyrare
  för staten med socialbidrag,överklaganden med dyra jurister,samt sjukvård med alla dessa
  sjuka personer och allt onödigt lidande som
  dessa människor utsätts för helt i onödan.så man undrar vart välfärdssamhället tagit vägen
  som våra förfäder byggt upp.som nu är totalt raserat nu får det vara nog!

  norrland

  SvaraRadera
 2. undrar hur f-kassan kan tro på sina egna läkare
  när de inte tror på de sjukas läkare?, och deras diagnoser då undrar man hur systemet är uppbyggt
  om det nu är det.f-kassans läkare har inte ens träffat de sjuka.

  norrland

  SvaraRadera
 3. Undrar här om mänskligheten löper amok. Vart tog sundförnuft vägen. Är mänskligheten påväg till
  att utplåna sig själv. Vad finns det för njutning att plåga redan märkta människor av sjukdomen. Vart tog Försäkringens pengar som vi har betalat i 55 år. Känner mig lurad, att betala till den allmäna försäkringen i 40-år och så plötsligt har jag inte rätt att drabbas av sjukdomar. Känns bittert.

  SvaraRadera
 4. Nej
  det handlar om pengar och makt. enligt en artikel i stockholmstidningen av Johan Ehrenberg& Sten Ljungberg så sparade våra sociala avgifter som arbetsgivarna betalar in på vår sjukförsäkring. 70 MILJARDER under 6 år.Pengarna räcker alltså och blir över till våra sjuka i samhället. Den borgliga alliansen stjäl alltså våra försäkringspengar , dessa pengar borde vara öronmärkta, varför betala en försäkring om man inte får hjälp när man är sjuk. de borde skämmas ren stöld är vad det är.

  Man skäms snart att vara svensk, rovdjursmentalitet är vad mupparna bedriver de vet vad de gör.

  Ulla

  SvaraRadera
 5. Hela mänskligheten utplånar sig inte. Det är Staten som utplånar kvinnor 50plus som anses vara tärande för social- och sjukförsäkringens skull. Tex landstinget har mobbat ut så många 50plus som möjligt för att få sin egen budgett i balans. Landstinget har inte placerat våra intjänta pensionsavgifter. Visst är det så att Staten stjäl våra pengar. Staten stjäl våra livsmöjligheter samtidigt. Detta är HETS MOT FOLKGRUPP. Det handlar inte om diagnoser. Halva befolkningen bör stämma Staten för långsamt folkutplåning.

  SvaraRadera
 6. Vi behöver en sanningskommission för ett få klarhet i vad som egentligen ligger bakom vår tids folksjukdom..vad hände på våra arbetsplatser i början på 1990-talet som gjorde att tusen och åter tusentals anställda samtidigt "gick in i väggen" och då främst vi som jobbade i verksamheter i vårt skattefinansierade välfärdsssystem..på skolor, på sjukhus, i kommuner..många av oss har fått diagnosen stress och utmattningsdepression utan att få någon rehabilitering....många av oss har anmält arbetsskada för att få kompensation för den inkomstförlust sjukfrånvaron orsakat och för att det är vår skyldighet att anmäla brott mot arbetsmiljölagen.. men rättssystemet är satt ur spel av någon "oförklarig" anledning. Varför? Chocken och vanmakten blir outhärdlig när man inser att det samhälle man trott fungerar rättssäkert... inte gör det!.. och sjukdomstillståndet förvärras dramatiskt vilket anhöriga,släkt och vänner kan vittna om. Nu följer en tid av sorg, apati och en trötthet som aldrig går över hur mycket man än sover. Har man tur så får man kontakt med psykiatrin innan man gör allvar av självmordstankarna som ständigt maler i huvudet.
  Jag hade tur och lever men min sjukdom är kronisk..läkare och psykiatriker intygar att sjukdomen gör att jag inte har någon förmåga att arbeta mer...Vad säger FK? Jag delar mitt öde med så många andra och jag önskar av hela mitt hjärta att det händer ett mirakel. Något som gör att makthavarna vaknar till sans..och rättssystemet sätts igång så. Arbetsgivarna i stat, kommun och landsting ska inte gå fria för de psykiska påfrestningar de utsatt oss för under välfärdssektorns nedmontering. En budget i balans vs personal i obalans. Reslutatet? Hjälp oss i vår kamp för att få godkända arbetsskador och kunna leva resten av våra liv med den respekt och värdighet vi förtjänar. Vi jobbade under piskan som ven...utnyttjade tills vi stupade! Varför vill regeringen slå in sista spiken i ca 20.000 psykiskt arbetsskadades kistor istället för att säkerställa trygghet och rättssäkerhet i arbetslivet?


  Vi jobbade under piskan som ven ...tills vi stupade.

  SvaraRadera