fredag 13 november 2009

Agorafobi

Jag är 38 år och lider av svår panikångest med agorafobi och är ensamstående med en 13 årig flicka. Jag har i ca 13 år behövt hjälp med matinköp, läkarbesök, föräldramöten osv. Behöver alltid min särbo med som sällskap i allt detta.
Långsamt, långsamt efter många år, så har jag tränat mig till att kunna gå ca 30 m ut med vår lilla hund samt kunnat använda tvättstugan i samma hus.
Då Försäkringskassan ansåg att jag är helt arbetsför efter nyår så har all träning kraschat.
Jag går inte ens ut med soporna längre, särbon hjälper till med allt.
I tjugoett år har jag gått på psykmott och fått gedigna läkarintyg, jag har ätit alla mediciner som läkarna tyckt passa mig, allt ifrån lugnande till lyckopiller och dessutom gått på hypnos, beteendeterapi, knackterapi senast i somras, och akupunktur. Det har hjälpt lite men inte så att jag blivit "frisk".

Om en vecka ska jag ha ett möte med Försäkringskassan och arbetsförmedlingen. Det var meningen att socialen skulle medverka, men när jag kontaktade dem så var de av samma uppfattning som Försäkringskassan, att jag möjligen kan få låna pengar, annars var alternativet ut i arbetslivet. Inget annat sades om det samt de meddelade att de INTE deltar så sådana möten. Min sjukskrivande läkare vill vara med på mötet, men Försäkringskassan kan inte ändra tiden så att det skulle kunna fungera.
Jag har aldrig mått så här psykiskt dåligt, jag kan inte äta, inte sova, ingenting.

Dessutom kan jag faktiskt bli uteliggare, detta för att ingen inser att jag INTE kan ta mig ut, knappt med sällskap, om villkoren förändras.

Jessica

9 kommentarer:

 1. Jag har svårt att tänka mig att socialen kan neka någon hjälp i ett sådant här läge utan att bryta mot lagen. Kolla om din kommun har något personligt ombud www.personligtombud.se/ De kan hjälpa till med det mesta.

  Och tiden för mötet med FK borde/ska gå att ändra.

  Det får inte gå till på det här viset. Blir så upprörd så jag inte riktigt vet vad jag ska skriva.

  Det måste ju finnas lösningar på det här, både behandlingsmässigt och rent praktiskt med allt annat.

  SvaraRadera
 2. Jessica, du måste be om någon som kan hjälpa dig, t ex genom psyk eller personligt ombud. De bara försöker för de vet att du inte klarar olika kontakter. Vill också tro att du i slutänden ändå får sjukersättning, då de ser att du inte ens klarar av möten och introduktionstiden. De vill väl bara testa oss och se om vi med psykiska problem "ljuger" eller det är äkta, känner jag. Vill pressa oss till det yttersta för att se om vi ändå inte kan jobba lite.
  Tyvärr leder ju detta bara till att vi, våra barn o annan släkt o vänner mår sämre o en del kanske inte orkar längre. Försök härda ut, det måste lösa sig!!! Skriv till mig om du vill prata spiran@hotmail.com

  SvaraRadera
 3. Jag känner igen mig i det du skrev...min särbo får också hjälpa mig med allt nu.Blev utförsäkrad förra hösten och kämpar ännu med överklagningar.Maktlösheten är stor.
  Paxx

  SvaraRadera
 4. vad ska man säga orden räcker inte till...

  SvaraRadera
 5. Suck. Fy vad jobbigt för dej och hela familjen. Maktlöshet är inte en skön känsla.
  Önskar dej lite mod att gå längre med voffingen.

  SvaraRadera
 6. Usch blir verkligen upprörd av alla berätelser, har själv vart i en rätt djup deppression som varade i många år och som tog många år av arbetsträning med många återfall till sjukskrivning men som just nu i alla fall håller sig borta. Skulle jag då även fått kämpa med att få rätt till sjuförsäkringspengar skulle jag nog inte funnits kvar registrerad på denna planet..vad har dom för fel som inte fattar sig på dom som behöver hjälp ?? verkligen oroad av detta !

  SvaraRadera
 7. Usch vilket vidrigt land Sverige blivit!

  SvaraRadera
 8. Det är verkligen jobbigt med agorafobi. Läste på www.agorafobi.se och känner igen mig. Vi får se hur det går.

  Emma

  SvaraRadera
 9. Jag blir förskräckt när jag hör detta. Jag arbetar som hypnoterapeut och jag undrar vem som i såna fall hjälpt dig med hypnos. Jag känner väldigt skickliga hypnotisörer så hör annars av dig till mig så jag kan vidarbefodra till rätt person i din omgivning.
  Varma lyckohälsningar
  Camilla
  www.ce-hypnosis.com

  SvaraRadera