fredag 30 oktober 2009

Sjukförsäkring en fiktion


Det är dags att bekämpa sjukdom, inte sjuka.

Om den absurda verkligheten sjuka människor befinner sig i och absurda sjukskrivningsregler. Om svårtolkade begrepp och regeringens retorik.

3 kommentarer:

 1. Intressant nog var det idag en utfrågning i Riksdagen om den nya sjukförsäkringen och hur det kommer att påverka samhälle och enskilda.

  Tror Ni att Socialförsäkringsministern orkade ta sig dig?
  Nix, pix, inte hon inte.
  Istället skickade hon PR-konsulten Axen.
  Christina prioriterade istället att att senare under dagen tala om gemensam nyckelhålsmärkning och hur detta underlättar både för livsmedelsindustrin och konsumenterna....

  Man häpnar, och kanske visar det lite på hur pass allvarligt regeringen själva egentligen ser på de sjukas problem.

  För att vara säkra på att hearingen helt skulle drunkna i annat mediaflöde passade riksdagen samtidigt på att klubba igenom gasledningen i Östersjön, varvid alla mediaögon omedelbart vändes dit istället.

  I t ex Ekot har man inte hört ett enda ord om att det idag har varit en flera timmar lång hearing i riksdagen kring ett omfattande förslag som direkt kommer att drabba åtskilliga 10-tusentals människor under de närmaste åren. Och 100-tusentals indirekt.

  Regeringen är tyvärr experter på mediastategi, det måste medges.

  Men vi får hoppas att det är som allra mörkast precis före gryningen!

  /william

  SvaraRadera
 2. Jag trodde det var riksdagen som bestämde när sådana hearingar äger rum? Sandy

  SvaraRadera
 3. Det är socialförsäkringsutskottet som anordnade den öppna utfrågningen om regeringens proposition. Kompletterande förändringar i sjukförsäkringen....

  SvaraRadera