onsdag 28 april 2010

Sover alla en törnrosasömn?

Jag är en i mängden av de som har blivit utförsäkrade. Själv tar mitt liv slut den 1/5. Då ska jag efter 10 års sjukdom sätta mig på arbetsförmedlingen och under 3 månader försöka hitta en sysselsättning. Under tiden tappar jag minst 3900: -/månaden. När jag frågade min handläggare på försäkringskassan så fick jag bara till svars att jag får söka försörjningsstöd. Är det klokt? Regeringen skickar redan sjuka människor rakt in i en fattigdom.
Jag är alltså inte tillräckligt sjuk för att få en stadigvarande sjukersättning. Enligt vem? Inte enligt alla de specialister som har skrivit mina intyg till Försäkringskassan. Nej, det är f-kassans läkare som inte har en aning om vem jag är, han/hon tog det beslutet.

Jag fick också veta att under dessa månader har jag ingen sjukpenning som nu är nere på 0, så jag får inte bli sjuk under tiden. Öh! Sjuk, är det inte det jag redan är? Vad menar dom?
När nu dessa 3 månader har gått, och jag inte har lyckats hitta någon sysselsättning har jag rätt att söka om min sjukersättning. Jaha, är jag bara "låtsas sjuk” i 3 månader? Hur stor chans har jag då att få godkänt? Om inte alla dessa intyg har räckt till nu, är det kungen som ska skriva nästa eller? Min handläggare på försäkringskassan upplyste mig att jag får nog svårt att få igenom en ny period. Vad händer då? Jo, då kommer jag med i klubben som alla andra arbetslösa, dock friska. Så jag ska alltså söka jobb som alla andra. Vem f-n anställer mig? Vad får jag då för ersättning? Jo det blir ju i förhållande till hur många timmar jag kommer att kunna jobba. Då leker vi med tanken att jag lyckas proppa i mig så mycket smärtpiller att jag klarar ett halvtidsjobb, då får jag alltså ersättning ifrån a-kassan där efter. Då blir det kanske 5-6000:- innan skatt. Oj så mycket pengar!

Nej nu är det väl verkligen dags att vi svenskar vaknar ifrån törnrosasömnen. Varför är det inga demonstrationer? Varför går inte hela läkarkåren ut i en rejäl protest? Om nu inte läkare kan hjälpa oss sjuka, vem ska då hjälpa oss? Det som händer nu i vårt samhälle är så fruktansvärt, men tyvärr är det bara vi som kommer i kläm som hörs. Hur kan man sätta ett datum på en sjukdom?
Är det vettigt att ett statligt verk ska få trampa över en hel läkarkår? Vart ska vi sjuka nu vända oss?

Piller o Pulver
Ängelholm

3 kommentarer:

 1. Hej! Tja det är därför vi behöver regeringsbyte och dr tycker det är för besvärligt att ställa sig upp och försvara sig, men då kunde de ju ställa sig upp för patienten iaf. Tyvärr var det bara cancerläkarna som vågade ställa sig upp förVin grupp. Vi andra får hanka oss fram så gott om det går.. och det är nu det visar sig hur sjuk den borgerliga regeringen är!!

  SvaraRadera
 2. Törnrosasömn ja precis!
  Och en del drömmer om att en röd-grön seger i valet ska fixa biffen! Blåögt lr rödögt lär det åtminstone bli när man inser hur de röd-grönas förslag ser ut och att de är lika goda kålsupare! De har varit med hela vägen och genomfört utförsäkringskedjan, samt i gemensam tropp sade nej till sjukas rätt till juridisk hjälp!

  Socialhjälp, ja det kan du få om du står till arbetsmarknadens förfogande och därmed kan ta de sysselsättingar du "erbjuds" samt att du är totalt utblottad, inte annars!

  - En sjuk människas trappsteg i "välfärdslandet" Sverige:
  http://matseriksson.blogspot.com/2009/10/en-sjuk-manniskas-trappsteg-i.html
  - De Röd-Grönas arbetslinje för sjuka:
  http://socialamedborgargardet.ning.com/forum/topics/de-roedgroenas-arbetslinje


  Ja det är HÖG TID att vakna ur Törnrosasömnen och att ta upp näven ur byxfickan!
  "Någon Annan" är avliden, det vi inte gör själva kommer aldrig att inträffa!
  http://matseriksson.blogspot.com/2009/10/nagon-annan-ar-avliden.html

  SvaraRadera
 3. Håller med dig! Är själv i samma situation.
  Högern har lyckats splittra Sverige i två delar.
  De som har jobb och är friska och de som är arbetslösa / sjuka.
  Man tror inte sina ögon att detta sker i Sverige
  år 2010. Att man får mobba sjuka och arbetslösa
  samtidigt finns det massor av pengar för skattesänkningar åt de rikaste. Varför tog man bort förmögenhetsskatten? Varför inför man inte båtskatt på båtar över 5 meter och ger de pengarna till sjuka och arbetslösa?
  Gå inte på högerna propaganda om att det inte blir någon skillnad ifall de Rödgröna vinner.
  Jag går inte på högerns finter.
  Enda sättet att få trygghetssystemen tillbaka
  är att rösta bort alliansen

  SvaraRadera